Agenda

okt
1
zo
Kick Off 2017 – deDansPunt @ Fontys Dance Academy
okt 1 @ 10:00 – okt 2 @ 19:00
Kick Off 2017 - deDansPunt @ Fontys Dance Academy | Tilburg | Noord-Brabant | Nederland

Op 1 en 2 oktober vindt de Kick Off van deDansPunt plaats in Tilburg: het jaarlijkse festival waar dansend Brabant samenkomt om te proeven, zien en tonen.

Dag vol workshops en meer

De Kick Off is een dag vol workshops, voorstellingen, gesprekken en auditities voor (amateur) dansers, docenten en makers (12+). DeDanspunt organiseert samen met DansBrabant, Fontys Dansacademie, Theaters Tilburg, Factorium en De NWE Vorst het evenement.

Thema

Het thema voor deze editie is ‘Het fantastische lichaam’.

KicK Off 2017 Open Podium

Dit jaar is er niet één maar twee keer een Open Podium tijdens de KicK Off 2017! Dus:

  • Heb je een choreografie waar je de (Nederlandse dans-) wereld mee wil verblijden…?
  • Een dansstuk waar je zo trots op bent dat het gezien MOET worden door andere dansers/ dansscholen en dansmakers/ danscollega’s…?
  • Ben je bezig met of heb je al vette solo’s, duetten, groepsstukken in ALLE mogelijke stijlen…?
  • Zijn je dansers ouder dan 12 jaar…?
  • Is je choreografie korter dan 5 minuten totaal…?

Inschrijven voor Open Podium

Wil je je inschrijven voor het Open Podium stuur dan een e-mail naar: info@dedanspunt.nl met als onderwerp ‘inschrijving OP #KO17’

(let op: 1 inschrijving per dansschool/ dansgroep)

okt
2
ma
Werksessie Dansdocent van de toekomst bij De Kunst van… Toekomst creëren @ Domstad
okt 2 @ 14:00 – 15:30

Tijdens de jaarlijkse dag van het LKCA ‘De Kunst van… Toekomst creëren’ is er een werksessie ‘Dansdocent van de toekomst’.

Voor de ‘dansdocent van de toekomst’ is het essentieel te weten waar je kracht ligt en op welke vlakken je jezelf verder moet ontplooien.

Een aantal urgente vragen:

  • Wat zijn relevante ontwikkelingen in het vakgebied?
  • Hoe ziet de toekomst van dans eruit en is dans bereikbaar voor iedereen?
  • Kunnen we de diversiteit van danskwaliteit waarborgen, ook in het kader van non-formeel leren?
  • Welke educatie en deskundigheid heeft de amateurdanser nodig?
  • Hoe speelt de dansdocent daarop in en welke rollen zijn daarbij nodig?

dansdocent lkca

Dialoog met dans

In deze interactieve workshop gaan Wilja van Os (Dansbelang), Esther Nederpelt (Intervisie Netwerk voor Dansdocenten) en Lenneke Gentle (Danspiratie) samen met jou op onderzoek naar de professionele rol van de dansdocent in relatie tot behoeften van amateurdansers. Aan de hand van live dans starten we een dialoog, werken we met opdrachten en modelleren we een nieuwe blik op jezelf als dansprofessional door middel van het model ‘Wheel of Life’.

nov
3
vr
Danceable 2017
nov 3 @ 10:00 – nov 5 @ 13:45
Danceable 2017

Op 3, 4 en 5 november organiseert Holland Dance DanceAble 2017, het vervolg op het succesvolle DanceAble 2015. Met dit driedaagse evenement bevraagt Holland Dance de traditionele kijk op dans als een tak van sport die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam. Bij inclusiedans doet iedereen mee. Mensen met en zonder fysieke en/of mentale beperking dansen samen.

Wereldwijd krijgt deze dansvorm steeds meer aandacht en Holland Dance heeft de ambitie om inclusiedans in Nederland stevig op de kaart te zetten. De organisatie van het DanceAble Event belicht enerzijds de artistieke kansen van het ‘schoonheid scheppen met een beperking’. Anderzijds gaat inclusiedans over mogelijkheden creëren om te dansen voor mensen die een beperking hebben.

nov
28
di
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater
nov 28 @ 09:30 – 16:30
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 28 november 2017 vinden dansdocenten en leerkrachten elkaar tijdens de conferentie Danseducatie met Kwaliteit in het Korzo theater in Den Haag. Dansbelang, Holland Dance en het LKCA organiseren de dag.

Conferentie Danseducatie met Kwaliteit

Over dans in het primair onderwijs

Kenmerken: informatief, verdiepend, interactief.

Tijdens de conferentie zal er sprake zijn van een intensieve ontmoeting tussen dansdocenten en leerkrachten, tussen praktijk, theorie en beleid, tussen vorm en inhoud. Er zijn demonstraties, lezingen, discussies, workshops en posterpresentaties, waarin diverse aspecten van danseducatie in het PO aan bod komen.

Wat zijn trends en ontwikkelingen?

Programma

Bekijk hier het volledige programma.

Locatie

De conferentie Danseducatie met Kwaliteit vindt op 28 november 2017 plaats in het Korzo theater aan de Prinsestraat 42 in Den Haag.

Meer informatie

Tijd: 9.30 – 17.30 uur

Kosten: € 75,- , studenten € 40,- (inclusief lunch en koffie/thee)

Aanmelden
dec
4
ma
Studiedag Kunstvakken in het VMBO
dec 4 @ 09:30 – 16:30
Studiedag Kunstvakken in het VMBO

Deze enthousiasmerende VMBO-kunstvakkenbrede studiedag zal dit jaar op 4 december van 10.00 tot 16.00 uur zijn. De samenwerking met de collegakunstvakverenigingen komt ook deze dag tot uitdrukking.

Viola van Lanschot van het SLO start met een presentatie. Zij zal ingaan op het vernieuwde CKV in het vmbo. Daarna gaat een spreker in op het thema van het eindexamen. Dit jaar is het thema ‘De stad’. In de tweede SLO-bijdrage zal Viola toelichten welke veranderingen er plaats hebben gevonden in de bovenbouw van het vmbo en welke kansen dat voor de kunstvakken kan geven.

Workshops CKV

In de middag zijn er praktijkgerichte CKV-workshops vanuit de verschillende kunstdisciplines en vanuit de bovenbouw beroepsgerichte kunstkeuzevakken. Het laatste deel van de middag geeft ruimte aan de examendocenten kunstvakken 2 (beeldend, dans, drama en muziek). Wees daar bij; good practice en uitwisselen en bijdragen vanuit het College voor Toetsen en Examens en Cito.

Lees meer op vonk.nl

Aanmelden
jan
20
za
BHV dag
jan 20 hele dag
feb
3
za
Winter Dansimpuls 2018 @ Korzo theater
feb 3 @ 10:00 – feb 4 @ 16:00
Winter Dansimpuls 2018 @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 3 en 4 februari vindt in het Korzo theater in Den Haag de Winter Dansimpuls 2018 plaats. Meer informatie volgt!

jan
12
za
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht
jan 12 @ 09:00 – 21:00
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Danspiratie festival: waar dansdocenten, dansgezelschappen, dansopleidingen en leveranciers elkaar ontmoeten voor inspiratie en co-creatie.

Tijdens het Danspiratie Festival gaan dansdocenten zelf op zoek naar het antwoord. In het thema #dansvooriedereen draait deze dag om de groei als mens, als collega, als danser, als maker, als docent en als danserpreuner.

Docenten komen om te genieten van workshops, masterclasses, food, fun, focus, ontmoeten, delen, doelgroepen in de spotlight, leiderschap, visionboard maken, nieuwe ideeën, dansgezelschappen, koffie drinken, dansen, kunst, netwerken, dans-markt, kostuumatelier, doen, docentschap, kleding, dansfotografie, muziek, boeken, thee, maken, cadeau’s, dans surprises, (na)scholing, inspiratie, informatie, danserpreneurschap en …