Agenda

aug
17
do
Zomer Dansimpuls 2017
aug 17 @ 10:00 – aug 19 @ 16:00

De Zomer Dansimpuls 2017 vindt plaats van 17 t/m 19 augustus. Nadere informatie volgt!

logo-dansimpuls

okt
1
zo
Kick Off 2017 – deDansPunt @ Fontys Dance Academy
okt 1 @ 10:00 – okt 2 @ 19:00
Kick Off 2017 - deDansPunt @ Fontys Dance Academy | Tilburg | Noord-Brabant | Nederland

Op 1 en 2 oktober vindt de Kick Off van deDansPunt plaats in Tilburg: het jaarlijkse festival waar dansend Brabant samenkomt om te proeven, zien en tonen.

Dag vol workshops en meer

De Kick Off is een dag vol workshops, voorstellingen, gesprekken en auditities voor (amateur) dansers, docenten en makers (12+). DeDanspunt organiseert samen met DansBrabant, Fontys Dansacademie, Theaters Tilburg, Factorium en De NWE Vorst het evenement.

Thema

Het thema voor deze editie is ‘Het fantastische lichaam’.

KicK Off 2017 Open Podium

Dit jaar is er niet één maar twee keer een Open Podium tijdens de KicK Off 2017! Dus:

  • Heb je een choreografie waar je de (Nederlandse dans-) wereld mee wil verblijden…?
  • Een dansstuk waar je zo trots op bent dat het gezien MOET worden door andere dansers/ dansscholen en dansmakers/ danscollega’s…?
  • Ben je bezig met of heb je al vette solo’s, duetten, groepsstukken in ALLE mogelijke stijlen…?
  • Zijn je dansers ouder dan 12 jaar…?
  • Is je choreografie korter dan 5 minuten totaal…?

Inschrijven voor Open Podium

Wil je je inschrijven voor het Open Podium stuur dan een e-mail naar: info@dedanspunt.nl met als onderwerp ‘inschrijving OP #KO17’

(let op: 1 inschrijving per dansschool/ dansgroep)

okt
2
ma
Werksessie Dansdocent van de toekomst bij De Kunst van… Toekomst creëren @ Domstad
okt 2 @ 14:00 – 15:30

Tijdens de jaarlijkse dag van het LKCA ‘De Kunst van… Toekomst creëren’ is er een werksessie ‘Dansdocent van de toekomst’.

Voor de ‘dansdocent van de toekomst’ is het essentieel te weten waar je kracht ligt en op welke vlakken je jezelf verder moet ontplooien.

Een aantal urgente vragen:

  • Wat zijn relevante ontwikkelingen in het vakgebied?
  • Hoe ziet de toekomst van dans eruit en is dans bereikbaar voor iedereen?
  • Kunnen we de diversiteit van danskwaliteit waarborgen, ook in het kader van non-formeel leren?
  • Welke educatie en deskundigheid heeft de amateurdanser nodig?
  • Hoe speelt de dansdocent daarop in en welke rollen zijn daarbij nodig?

dansdocent lkca

Dialoog met dans

In deze interactieve workshop gaan Wilja van Os (Dansbelang), Esther Nederpelt (Intervisie Netwerk voor Dansdocenten) en Lenneke Gentle (Danspiratie) samen met jou op onderzoek naar de professionele rol van de dansdocent in relatie tot behoeften van amateurdansers. Aan de hand van live dans starten we een dialoog, werken we met opdrachten en modelleren we een nieuwe blik op jezelf als dansprofessional door middel van het model ‘Wheel of Life’.

nov
3
vr
Danceable 2017
nov 3 @ 10:00 – nov 5 @ 13:45
Danceable 2017

Op 3, 4 en 5 november organiseert Holland Dance DanceAble 2017, het vervolg op het succesvolle DanceAble 2015. Met dit driedaagse evenement bevraagt Holland Dance de traditionele kijk op dans als een tak van sport die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam. Bij inclusiedans doet iedereen mee. Mensen met en zonder fysieke en/of mentale beperking dansen samen.

Wereldwijd krijgt deze dansvorm steeds meer aandacht en Holland Dance heeft de ambitie om inclusiedans in Nederland stevig op de kaart te zetten. De organisatie van het DanceAble Event belicht enerzijds de artistieke kansen van het ‘schoonheid scheppen met een beperking’. Anderzijds gaat inclusiedans over mogelijkheden creëren om te dansen voor mensen die een beperking hebben.

nov
28
di
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater
nov 28 @ 09:30 – 16:30
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 28 november 2017 vinden dansdocenten en leerkrachten elkaar tijdens de conferentie Danseducatie met Kwaliteit in het Korzo theater in Den Haag.

Conferentie Danseducatie met Kwaliteit

Over dans in het primair onderwijs

Kenmerken: informatief, verdiepend, interactief.

Tijdens de conferentie zal er sprake zijn van een intensieve ontmoeting tussen dansdocenten en leerkrachten, tussen praktijk, theorie en beleid, tussen vorm en inhoud. Er zijn demonstraties, lezingen, discussies, workshops en posterpresentaties, waarin diverse aspecten van danseducatie in het PO aan bod komen.

Wat zijn trends en ontwikkelingen?

Zet de datum alvast in je agenda!

jan
13
za
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht
jan 13 @ 09:00 – 21:00
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Danspiratie festival: waar dansdocenten, dansgezelschappen, dansopleidingen en leveranciers elkaar ontmoeten voor inspiratie en co-creatie.

Tijdens het Danspiratie Festival gaan 200 dansdocenten zelf op zoek naar het antwoord. In het thema #dansvooriedereen draait deze dag om de groei als mens, als collega, als danser, als maker, als docent en als danserpreuner.

Docenten komen om te genieten van workshops, masterclasses, food, fun, focus, ontmoeten, delen, doelgroepen in de spotlight, leiderschap, visionboard maken, nieuwe ideeën, dansgezelschappen, koffie drinken, dansen, kunst, netwerken, dans-markt, kostuumatelier, doen, docentschap, kleding, dansfotografie, muziek, boeken, thee, maken, cadeau’s, dans surprises, (na)scholing, inspiratie, informatie, danserpreneurschap en …

jan
20
za
BHV dag
jan 20 hele dag