Veel winnaars bij internationale danscompetitie AmsterDans

internationale danscompetitie AmsterDans

Van 29 april t/m 1 mei 2016 vond in de Chassé Dance Studios en in het Compagnietheater in Amsterdam de internationale danscompetitie AmsterDans plaats. Een enerverend weekend met meer dan 200 deelnemers.

Een internationale danscompetitie AmsterDans in Nederland?

AmsterDans is een initiatief van vier vrienden. Twee daarvan, Gaia Lemmi en Fabio Franchini, hebben ervaring met het organiseren van danscompetities in Italië. Waarom heeft Nederland niet een danscompetitie?, vroegen ze zich af. En gingen aan de slag, met Savina Marasi en Gary Feingold in Amsterdam. Gary is artistiek directeur van de internationale danslesorganisatie de Henny Jurriëns Stichting en oprichter van onder andere internationaal dansfestival Dancing on the Edge. Genoeg kennis en ervaring in huis dus bij de organisatie.

Waarom een danscompetitie?

Een danscompetitie is goed om jezelf te leren presenteren, te onderscheiden en te spiegelen aan anderen. Maar dat was niet genoeg voor de initiatiefnemers: AmsterDans heeft een extra insteek door dansers lessen op hoog niveau aan te bieden. Dansers leren hierdoor extra bij en er vindt veel uitwisseling plaats: altijd gezond om op de hoogte te blijven van wat anderen doen!

De finale

Op zondag 1 mei vond in het fraaie Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam de finale plaats van de danscompetitie. Er waren drie finalisten in de choreografen-competitie, en meerdere finalisten in diverse categorieën dansers. Voor een volle zaal deed iedereen zijn uiterste best. Ook was goed te zien dat er veel was gerepeteerd: dansers dansten gelijk en voelden zich zichtbaar op hun gemak. Van een klassieke pas de deux tot dynamische moderne groepsoptredens, je kan wel zeggen: Amsterdam got talent!

Bekijk een filmpje van de finale:

Amsterdans clipA Short Clip of the Amsterdans competition.If you are interested in purchasing your exhibition,contact the photographer Marco Cappalunga Fotografo professionista .

Geplaatst door AmsterDans – competition and get-together op dinsdag 3 mei 2016

 

Terwijl de jury in overleg ging, dansten Melissa Chapski en Giovanni Princic, dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet, een prachtige pas de deux van choreograaf Ernst Meisner. Daarna volgde de uitslag van de competitie.

Embers Pas de Deus

Embers Pas de Deux by Ernst Meisner
Dancers : Melissa Chapski and Giovanni Adriano Princic
Dutch National Ballet – Junior company
Guests of the Amsterdans Dance Competition

Geplaatst door AmsterDans – competition and get-together op vrijdag 6 mei 2016

De winnaars en de prijzen

CRITICS AWARD:
The Double – Choreography: Dalto D’angelo Jansen. Danced by: Gihan Koster and Terencio Douw

ABSOLUTE WINNER 2016:
Alekseij Canepa

Best Talent – 2 year Scholarship to Peridance Capezio Studios New York
Mathis Joubert

Canal Co. Prize €250 – Best Choreographic Composition
Paola Zumunaro

Canal Co. Prize €125 – Overal Winner
Alekseij Canepa

Canal Co. Prize €125 – Critics Prize
The Double

Yumiko Prize
Sisters – Choreography Dalton Dángelo Jansen, dancers: Keannah Simin and Aaliyah Bui

Antheo Prize- ballet barres
Balletstudio Belinda
Danzarte

Flevodance Gift Certificates
Alix Hoeler
Gaia Bagnasco

SCHOLARSHIPS and free competition registrations:
Areadanza:
Danique Willemsen
Side by Side

Summerschool Den Haag
Alina Nastachenko

Peridance Capezio Center
Mathis Joubert

Chasse Dance Studios:
Dance Factory

Valencia Competition
Slow Me Down
Young World

Livorno in Danza
Pansellinos
Aleksei Canepa

AmsterDans:
Danique Willemsen
Cloud’s Waltz

HJS Scholarship:
Camilla Pelleri

Dansbelang was als partner betrokken bij de internationale danscompetitie AmsterDans en ondersteunt het initiatief van harte. In de Chassé Dance Studios vindt van 18 t/m 21 augustus de cursus voor dansdocenten de zomer Dansimpuls plaats.

(Headerfoto en video: Marco Cappalunga)