Op bezoek bij Balletstudio Westside in Maassluis

balletstudio westeinde

De beoordelingscommissie Keurmerk Balletscholen van Dansbelang bezocht Balletstudio Westside in Maassluis. Dat bleek de moeite waard!

Nancy Don is afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, met als specialisaties: jazz en klassiek. Met een mooi team, bijna allen hbo-afgestudeerd, runt Nancy haar balletschool met zo’n 450 leerlingen. Ook dochter Sophie is als docent bij de school betrokken.

Er wordt lesgegeven in onder andere pre-ballet vanaf 3 jaar, klassiek, modern, streetdance, show en Afro dance voor kids. De school heeft twee locaties, beide zeer smaakvol ingericht, die voldoen aan de veiligheidseisen.

School in de oude Schuurkerk

De nieuwste locatie, het Schuurkerk Theater, is wel heel bijzonder! Midden in het centrum van Maassluis ligt de Schuurkerk, een unieke oude kerk. Nancy heeft haar nek uitgestoken door deze kerk van de gemeente te huren. Er moest veel gerenoveerd en vernieuwd worden, maar de wens om een intiem, sfeervol theatertje in het centrum te hebben, werd werkelijkheid.

Het is een multifunctioneel gebouw. In de theaterzaal is een opvouwbare tribune gemaakt, waardoor er zowel balletles dan wel een voorstelling gegeven kan worden. Het theatertje heeft 100 zitplaatsen en boven een heel gezellig café om in de pauzes van de voorstellingen gezellig samen te zijn. Tevens is het een fijne wachtruimte voor de ouders. Uiteraard zijn er kleedkamers, douches en opslag voor kostuums en decors.

Nancy zit in de culturele raad en gaat subsidie aanvragen bij de gemeente om verdere activiteiten in het Schuurkerk Theater te ontwikkelen. Uiteraard wordt de theaterzaal een paar keer per jaar benut door de balletleerlingen. Ook wordt een bijdrage geleverd aan modeshows, openingen en de intocht van St. Nicolaas.

Theater aan de Schie

In Theater aan de Schie wordt een keer per twee jaar een grote voorstelling gegeven. Voor de pauze dansen de jongste leerlingen, na de pauze de ouderen.

25-jarig jubileum!

Dit seizoen bestaat de school van Nancy vijfentwintig jaar, dus met al de activiteiten en het jubileum wordt dit een heel bijzonder jaar! Wij wensen Nancy daar veel succes mee, en heten Balletstudio Westside als STER-balletschool welkom bij NBDO Dansbelang.