Een nieuw seizoen met NBDO Dansbelang

Paulette Willemse, bestuurslid NBDO Dansbelang en eigenaar van balletschool Paulette Willemse, is enthousiast over het nieuwe dansseizoen en over de nieuwe NBDO-bordjes aan de gevel.

Paulette Willemse: van alles te doen in een nieuw seizoen

Er is hard gewerkt door het NBDO-bestuur in de afgelopen maanden. Alle aangesloten scholen hebben inmiddels een mooie erkenning gekregen met het nieuwe logo erop en ook de spiksplinternieuwe NBDO-bordjes zijn aan onze leden gestuurd. Ik was er trots op om dit mooie bordje naast mijn ingang op de gevel te kunnen hangen en ik heb de nieuwe naam van NBDO-Dansbelang in al mijn PR aan het begin van het schooljaar gebruikt.

De grote vakantie ligt al weer even achter ons en de scholen draaien op volle toeren. Nieuwe lessen, nieuwe leerlingen, plannen voor allerlei activiteiten: optredens, voorstellingen, open lessen, excursies, workshops etc. Genoeg te doen als kleine zelfstandige in ons bedrijf.

Wat ik zelf een leuke activiteit vind in mijn school zijn de ‘Samen Dansen Lessen’: eens per jaar, in oktober, mogen de ouders van de leerlingen tot ongeveer tien jaar oud een keer meedoen in de les van hun kind. De kinderen zijn er reuze trots op om papa en/of mama uit te leggen hoe de polka, de wals of de pas de bourrée gaat en de ouders krijgen echt respect voor wat hun kinderen allemaal leren of al kunnen. En hoe leuk is het om vaders en moeders op sokken aan de barre te zien staan of lekker te zien swingen in de kinder jazz les. Het is een favoriete activiteit bij onze ouders en kinderen en…… altijd goed voor de klantenbinding!

Bij alle drukte van het schooljaar wil ik jullie alvast attenderen op de jaarlijkse BHV-herhalingscursus speciaal voor balletdocenten op de één na laatste zaterdag van januari. Dit schooljaar zal dat zijn op zaterdagochtend 21 januari 2017. Na afloop hebben wij natuurlijk weer een gezellige netwerklunch voor alle leden van NBDO-Dansbelang waar we onze ervaringen als (kleine) ondernemers kunnen uitwisselen. Minstens zo belangrijk en interessant als de BHV-training! Houd de datum alvast vrij in je agenda.

BHV

(in actie tijdens BHV-dag)

Het is volop herfst. Een periode waarin je juist ook extra sfeer kunt maken in je school. Veel plezier allemaal in deze gezellige maanden!

Paulette Willemse, november 2016