Erik van Duijvenbode, docent bij Zomer Dansimpuls 2017

Erik van Duijvenbode bij dansimpuls van dansbelang

Erik van Duijvenbode geeft op donderdag 17 augustus een workshop tijdens de Zomer Dansimpuls 2017 van Dansbelang en Holland Dance.

Over Erik van Duijvenbode

Erik is werkzaam als coach, trainer en danskunstenaar. Zijn dansopleiding volgde hij aan Fontys en Codarts. Bij de transfergroep (Hogeschool Rotterdam) volgde hij de post-HBO Supervisie en Coaching. Sinds 2013 werkt Erik als projectleider van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in Vlaardingen en Schiedam. Daarbij begeleidt hij basisscholen om nadere invulling te geven aan cultuuronderwijs.

Als professioneel begeleider coacht Erik professionals met fysiek gerelateerde ontwikkelvragen en geeft hij supervisie (reflectie op werk gerelateerde ervaringen). Als danskunstenaar organiseert hij, meestal multidisciplinaire, kunstprojecten. Erik geeft zijn werkzaamheden vorm vanuit het door hem opgerichte KunstKern. KunstKern is naast een bedrijfsnaam ook een concept: het mogelijk maken van een persoonlijke en professionele ontwikkeling met kunst in brede zin als vliegwiel.

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft Erik 1 workshop samen met Esther Nederpelt

Donderdag 17 augustus 17:00 – 18:30 Intervisie Netwerk voor Dansdocenten
Platform voor verdieping van de professionele identiteit, duurzame inzetbaarheid en deskundigheidsbevordering.

Je hebt een drukke agenda en dat maakt het lastig om jezelf trage vragen te stellen over jouw handelen als dansdocent, zoals: “Waar kwam die scherpe opmerking van mij opeens vandaan?” “Ik zit altijd in de overdrive, kan het ook een tandje minder?” “Hoe komt het dat ik altijd helemaal opbloei als ik met die groep cursisten werk?”.

Wij zijn als dansdocenten vaak alleen aan het werk; “op ons eigen eiland”. In de Intervisiebijeenkomsten waar wij elkaar als dansdocenten ontmoeten in een kleine groep ontstaat er een draagvlak voor het onderling delen van kennis, waarbij het onderzoeken van jouw eigen lespraktijk en een kijkje in het werkproces van onze collega onze kwaliteit, duurzame inzetbaarheid en onze professionele identiteit als dansdocent een boost geeft.

Het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD) biedt bij de Zomer DansImpuls 2017 een workshop aan waarin tijd voor bezinning, inspiratie, samenkomst en groei in je ontwikkeling centrale thema’s zijn. De rode draad is een kennismaking met het netwerk: hoe gaat dit in z’n werk en hoe voelt het om daaraan deel te nemen?

Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt nemen je mee op deze bespiegelende reis en navigeren samen met jou naar de interessante binnenwereld van jouw unieke dansdocentschap.

Inschrijven Programma