Esther Nederpelt, docent dans bij Zomer Dansimpuls 2017

esther nederpelt bij dansimpuls van dansbelang

Esther Nederpelt geeft op donderdag 17 en zaterdag 19 augustus les tijdens de Zomer Dansimpuls 2017 van Dansbelang en Holland Dance. 

Over Esther Nederpelt

Esther Nederpelt is al jaren als gedreven dansdocent met veel plezier actief in het danswerkveld in de stijlen modern en jazz. Ze is onder andere werkzaam aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en geeft diverse open lessen, gastlessen en workshops door het land. Esther heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het observeren, begeleiden en coachen van dansers en dansdocenten (in diverse dansstijlen) en vindt voldoening in het verruimen van de visie, het verdiepen van de leerweg en het vergroten van het aanwezige talent in elk individu.

Over de lessen

In zowel de lessen als de coaching-sessies komen dansbeleving en danstechniek op een zeer praktisch toepasbare manier samen, waarin het activeren van de innerlijke drijfveer om te dansen de verbindingen legt. Esthers dansstijl is geïnspireerd op een fysiek spel tussen kracht en ontspanning, een vloeiende flow met een dynamische explosie van energie.

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft Esther 2 lessen en 1 workshop 

Donderdag 17 augustus 15:30 – 16:45 Workshop jazz: De zeggingskracht van de danser (P)
In deze jazzdansles wordt ingezoomd op jouw zeggingskracht als danser. Waar ligt die kracht in expressie en hoe kunnen we hem maximaal in onszelf aanspreken? Via de persoonlijke interpretatie vergroot je jouw zeggingskracht in de uitvoering van de beweging, die jou én je publiek/leerlingen kan raken en beroeren.

Donderdag 17 augustus 17:00 – 18:30 Intervisie Netwerk voor Dansdocenten
Platform voor verdieping van de professionele identiteit, duurzame inzetbaarheid en deskundigheidsbevordering.

Je hebt een drukke agenda en dat maakt het lastig om jezelf trage vragen te stellen over jouw handelen als dansdocent, zoals: “Waar kwam die scherpe opmerking van mij opeens vandaan?” “Ik zit altijd in de overdrive, kan het ook een tandje minder?” “Hoe komt het dat ik altijd helemaal opbloei als ik met die groep cursisten werk?”.

Wij zijn als dansdocenten vaak alleen aan het werk; “op ons eigen eiland”. In de Intervisiebijeenkomsten waar wij elkaar als dansdocenten ontmoeten in een kleine groep ontstaat er een draagvlak voor het onderling delen van kennis, waarbij het onderzoeken van jouw eigen lespraktijk en een kijkje in het werkproces van onze collega onze kwaliteit, duurzame inzetbaarheid en onze professionele identiteit als dansdocent een boost geeft.

Het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD) biedt bij de Zomer DansImpuls 2017 een workshop aan waarin tijd voor bezinning, inspiratie, samenkomst en groei in je ontwikkeling centrale thema’s zijn. De rode draad is een kennismaking met het netwerk: hoe gaat dit in z’n werk en hoe voelt het om daaraan deel te nemen?

Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt nemen je mee op deze bespiegelende reis en navigeren samen met jou naar de interessante binnenwereld van jouw unieke dansdocentschap.

Zaterdag 19 augustus 11:15 – 13:45 uur Workshop: Energiebesparend les geven (M/P)
Herken je dat gevoel dat jij al jouw energie als dansdocent geeft om je leerlingen in hun energie-input, beleving en danskwaliteit te stimuleren? In deze workshop kijken we hoe je gericht en bewust jouw energie kunt doseren en vormgeven in relatie tot de energie die je bij je leerlingen wilt aanboren. Door je eigen energie en krachten bewust in te zetten creëer je een ruimte waarin jij als dansdocent kunt ademen (niet alleen voor en na de les, maar juist tijdens de les!), waarbij je jezelf kunt blijven voelen in verbinding met anderen.

Inschrijven Programma