Marjon van Grunsven, docent dans bij Zomer Dansimpuls 2017

Marjon van Grunsven dansimpuls

Marjon van Grunsven, docent dans, geeft op 18 en 19 augustus lessen en workshops tijdens de Zomer Dansimpuls 2017 van Dansbelang en Holland Dance. 
Hoe kom je tot een fantastische voorstelling waar kracht en durf van uitstralen? Wat maakt jouw voorstelling uniek?

Over Marjon van Grunsven

Na enige rondzwervingen in Nederland bij Codarts en Fontys rondt Marjon haar studie ‘Dans Uitvoerend Modern/Jazz’ in 1994 af bij de Fontys dansacademie in Tilburg. Ze vertrekt naar New York om daar haar studie Modern-Jazz dans voort te zetten en komt al snel in het circuit van de choreografie terecht. En daar blijkt haar kracht te liggen. In 1996 start zij haar Dansgezelschap Memento Dance Company in New York City (tot 1998). Naast haar dansactiviteiten behaalt zij haar diploma’s Pilates Method of Bodyconditioning in 1997.

Zij vervolgt later haar carrière in Parijs en keert in 2001 weer terug naar Nederland waar zij haar dance company een doorstart geeft in combinatie met Pilates. In 2014 opent zijn haar studio Memento Bodyworks, studio voor de Performing Arts en Pilates. Ook was ze werkzaam als docent modern-jazz bij de Fontys Dansacademie.

Van dansdocent tot Artistic Director bij Cirque du Soleil

In 2007 gaat ze in op de uitnodiging van Cirque du Soleil om als Artistic Director te komen werken. Ze krijgt achtereenvolgens de artistieke leiding over de shows DELIRIUM, QUIDAM en OVO. Nu, na 10 jaar is Marjon weer even terug in Nederland en heeft Dansbelang de eer haar te kunnen contracteren voor de Zomer Dansimpuls 2017!

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft Marjon een introductie, twee lessen en twee workshops

Vrijdag 18 augustus

13:45 – 15:15 uur les modern-jazz. De les wordt gegeven op niveau van de deelnemende dansdocenten. Tijdens de les worden ook methodische en didactische tips gegeven in relatie tot de lespraktijk van de deelnemers.

15.30 – 17.00 uur workshop ‘Van Droom-Idee naar Realisatie’. Wat is je thema en hoe ga je te werk?
Je kiest een thema voor je voorstelling en je zorgt ervoor dat je alle leerlingen en medewerkers inspireert. Hoe doe je dat? We werken met muziekkeuze, intentie en verhaallijnen. Je gaat op zoek naar inspirerende beelden en voorwerpen en we oefenen je ‘pitch’ om je plannen kort en krachtig aan alle betrokkenen te vertellen.

Ook werken we aan het onderzoek naar bewegingsmateriaal waarmee je je verhaal of thema kunt vertellen. Hoe flexibel stel jij je op voor ideeën van anderen, je leerlingen? Hoe daag jij ze uit zelf mee te denken en zo hun eigen creativiteit te ontplooien? En hoe open sta jij voor spontane veranderingen van je oorspronkelijke plan? Ben jij flexibel genoeg om gaandeweg je thema aan te passen, te laten groeien tot wat het moet zijn, zodat het bij iedereen past, het uniek wordt en het je publiek zal raken?

Deze workshop is verbonden met de workshop op zaterdag, maar je kunt ook alleen deze workshop volgen. De studio blijft tot 17.45 uur beschikbaar voor deelnemers om nog door te werken en/of rustig af te ronden.

Zaterdag 19 augustus

10.15 – 11.00 uur introductie ‘De zeggingskracht van een voorstelling (leerlingen)uitvoering’. (deze introductie is gratis bij te wonen, aanmelden is nodig.)

13:45 – 15:15 uur les modern-jazz. De les wordt gegeven op niveau van de deelnemende dansdocenten. Tijdens de les worden af en toe ook methodische en didactische tips gegeven in relatie tot de lespraktijk van de deelnemers.

15:30 – 17:00 uur workshop ‘Van Droom-Idee naar Realisatie’

Het stappenplan

Waar moet je allemaal aan denken om je voorstelling tot een succes te brengen? Hoe haal je de kracht uit je dansers en welke werkvormen kies je zodat je de dansers krijgt waar je ze wilt hebben. Tijdens deze workshop is er enige ruimte voor werkopdrachten om te oefenen in het opbouwen van een compositie in dienst van de realisatie van het idee.

De voorbereiding

Wat komt er allemaal bij kijken en hoe kun je goed delegeren en zorgen dat je een sterk team achter je hebt staan dat zich door jouw kracht en inspirerend vermogen volledig inzet voor de voorstelling.

Deze workshop is verbonden met de workshop op vrijdag, maar je kunt ook alleen deze workshop volgen. De studio blijft tot 17.45 uur beschikbaar voor deelnemers om nog door te werken en/of rustig af te ronden.

Inschrijven Programma