Martin Meng, docent klassiek ballet bij Zomer Dansimpuls 2017

Martin Meng Dansimpuls

Martin Meng geeft op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus les tijdens de Zomer Dansimpuls 2017 van Dansbelang en Holland Dance. 

Over Martin Meng

Martin Meng danste bij Het Nationale Ballet in Amsterdam, The National Ballet of Canada en bij het Deutsche Operaballet in Berlijn. In 1994 startte hij zijn carrière als balletmeester bij wat nu het Polish National Ballet in Warschau heet. Sindsdien werkt hij ook als freelance docent.

Enkele scholen waar Martin heeft lesgegeven:

Koninklijke Balletschool Antwerpen (Royal Balletschool Antwerpen); Netherlands Dance Theatre Summercourse; De Nationale Ballet Academie in Amsterdam en koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Leerlingen door Martin gecoached en voorbereid op hun auditie zijn aangenomen bij: Vaganova School St. Petersburg; Bolshoi Academy Moscow; Hungarian State Ballet School Budapest; Kirov Academy Washington; Academy of Dance at the State High School of the Arts Mannheim; Conservatory Vienna; Escuela Victor Ullate Madrid; Centre of Contemporary Dance Highschool Cologne.

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft Martin twee balletlessen en een repertoire les

Vrijdag 18 augustus 11:15 – 12:45 uur les Klassiek
In de eerste klassieke les leer je op een gezonde manier tot een maximaal fysiek resultaat te komen (binnen het kader van de individuele mogelijkheden). Dit houdt onder andere in een voorbereidende stretch en versterkende oefeningen (ook op de vloer).

Zaterdag 19 augustus 11.15 – 12.45 uur les Klassiek
De tweede klassieke les gaat in op een sterke standkant en de counterbalance tussen standzijde en werkzijde, de as en balans. Dit is ook essentieel om goede pirouettes te kunnen draaien.

Zaterdag 19 augustus 13:35 – 15:15 Repertoire
In de repertoireles wordt een choreografische oefening in de neoklassieke stijl gehanteerd. Hoe ga je om met de bewegingsstijl van het neoklassieke ballet?

Inschrijven Programma