Sanne van der Put, docent moderne dans bij Zomer Dansimpuls 2017

Sanne van der Put bij dansimpuls van dansbelang

Sanne van der Put, docent moderne dans geeft op 17 en 18 augustus les tijdens de Zomer Dansimpuls 2017 van Dansbelang en Holland Dance. 

Sannes technieklessen bestaan uit een niet te lange warming up, veel dansant werk across the floor, regelmatig floorwork en energieke opbouwcombinaties.

Sanne van der Put

Na haar opleiding bij het Nederlands Dans Theater werkte Sanne van der Put als professionele danseres. Toen ontdekte ze dat haar hart lag bij het lesgeven en het choreograferen. Sanne startte hiermee bij Stichting Crea in Amsterdam. Daarna werd ze een graag geziene gastdocent bij onder andere het Amsterdam Dance Centre, Holland Dance Festival, de dansopleidingen van Codarts (Rotterdam) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Docentenopleiding ArtEZ

Sanne is al 10 jaar verbonden aan de docentenopleiding van de dansacademie ArtEZ (Arnhem). Een vast productiehuis als freelance choreografe had zij jarenlang bij Theater aan het Spui in Den Haag. Als choreografe werkt ze graag samen met musici, componisten en andere toneelmakers en mengt ze een poëtische benadering vaak met een nuchtere relativering.

Verdieping in Limón-techniek

In 1999 ging Sanne met een reisbeurs van het Fonds voor de Podiumkunsten naar New York om zich bij het Limón Institute te verdiepen in de Limón-techniek. Diep onder de indruk was zij van diverse docenten waaronder Risa Steinberg en Alan Danielson: de intelligente benadering van beweging in de Limón techniek en de muzikaliteit, de integriteit, de toepasbaarheid ervan. Sindsdien zijn haar lessen sterk geënt op de principes van Limón, die ze nog steeds met evenveel plezier exploreert.

Kern van lesgeven

Sanne daagt graag uit tot maximaal werken vanuit ontspanning, risico nemen en grenzen verleggen. Daarnaast staan centraal het werken met zwaartekracht en gewicht, adem en organische, dynamische bewegingen. Ze gelooft heilig in het combineren van techniek en passie, plezier en hard werken, mentale en fysieke inzet, spanning en ontspanning en van de wat-jes en de hoe-tjes. Sanne weet als geen ander je heerlijk te laten bewegen.

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft Sanne 3 lessen

Donderdag 17 augustus 11:15 – 12:45 uur
Deze eerste les heeft als thema ‘de kracht van easy flow’: een les om rustig wakker te worden na de zomervakantie. Werken vanuit ontspanning staat centraal: the art of allowing.

Donderdag 17 augustus 13:45 -15:15 uur
De tweede les heeft als thema ‘de kracht van dynamiek’: een les waarin meer uitdaging zit op het gebied van ruimte (hoogtelagen) en tijd (tempo, maatsoort, dynamiek).

Vrijdag 18 augustus 11:15 – 12:45 uur
Deze derde les heeft als thema ‘choreografie’: na een korte warming-up wordt er gewerkt aan een choreografische combinatie met daarin elementen uit de eerste twee lessen van de dag ervoor.

NB De lessen zijn ook los te volgen.

Inschrijven Programma