Conferentie Danseducatie met Kwaliteit in het PO

conferentie danseducatie met kwaliteit

Dansbelang, Holland Dance en het LKCA organiseren op 28 november de Conferentie Danseducatie met Kwaliteit. Dat wil je niet missen!

Conferentie Danseducatie met Kwaliteit 

Een informatieve, verdiepende en interactieve gebeurtenis, voor iedereen die betrokken is bij danseducatie in het primair onderwijs. Er zijn plenaire bijeenkomsten, met onder andere ‘Dansparels’, een voorstelling en workshop van SALLY, dansgezelschap Maastricht; er zijn diverse workshops en demonstraties waarbij zowel op inhoud als methodiek wordt ingegaan; er zijn presentaties en discussies over onder andere het gebruik van leermiddelen en over strategieën om danseducatie beter op de kaart te krijgen. En er zijn posterpresentaties met informatie over recente dansprojecten.

Kenmerken van de conferentie:

  • informatief
  • verdiepend
  • interactief.

Diverse aspecten van danseducatie

Tijdens deze activiteiten komen diverse aspecten van danseducatie in het primair onderwijs aan bod.

Zo neemt dansdeskundige Vera Bergman je mee in zeventig jaar dans op school. Ronald Kox, hoofd cultuureducatie bij het LKCA, praat je bij over het hernieuwd landelijk curriculum en de Basis voor Cultuureducatie. SALLY, een dansgezelschap uit Maastricht, treedt op met Dansparels. En we hebben ook nog een film geprogrammeerd over danseducatie op een public school in New York.

In kleinere groepjes gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen als samenhang met andere kunstvakken, lesmethoden en leermiddelen, culturele diversiteit, de kennisbasis dans en hoe we de krachten kunnen bundelen voor het versterken van de positie van dans.

Programma

Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden

 

Locatie

De conferentie Danseducatie met Kwaliteit vindt op 28 november 2017 plaats in het Korzo theater aan de Prinsestraat 42 in Den Haag.

Meer informatie

Tijd: 9.30 – 17.30 uur

Kosten: € 75,- , studenten € 40,- (inclusief lunch en koffie/thee)