Kwaliteitsimpuls: Zomer Dansimpuls gevalideerd door Registerleraar!

Registerleraar, het beroepsregister voor leraren in het onderwijs, valideerde de Zomer Dansimpuls 2017. Een opsteker voor dansdocenten die kwaliteit nastreven!

Erkenning voor kwaliteit

Goed nieuws voor dansdocenten die werkzaam zijn in het regulier onderwijs. De Zomer Dansimpuls 2017 is gevalideerd door Registerleraar. Op de website Registerleraar.nl kunnen zij vanaf nu de Zomer Dansimpuls 2017 opvoeren in hun portfolio. Daarmee tonen ze aan dat ze zich blijven ontwikkelen als docent.

Dat is ook het doel van Registerleraar.nl. Door je te registreren als docent laat je zien dat je bevoegd en bekwaam bent én dat je hieraan blijft werken. Zo’n register is dus belangrijk en wordt dan ook van vrijwillig register omgezet naar een nieuw register in het kader van de Wet Beroep leraar en lerarenregister.

Het is een extra opsteker dat de Zomer Dansimpuls 2017 is gevalideerd door Registerleraar. Het erkent de waarde van deze cursusactiviteit van organisatoren Dansbelang en Holland Dance. De mogelijkheid voor dansdocenten om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkeling van de dans en danseducatie is daarmee duidelijk zichtbaar.

registerleraar voorbeeld

voorbeeld van certificaat

Registers Dansbelang

Voor de buitenschoolse danseducatie, dansscholing en dansbeoefening bestaat er geen wetgeving wat betreft de kwaliteit van dansdocenten. Daarom hanteert Dansbelang als vereniging van professionele dansdocenten en dansscholen voor de buitenschoolse danseducatie, scholing en dansbeoefening een Kwaliteitsregister Dansdocent én een Keurmerk Balletscholen.

De lessen of workshops die je tijdens de Dansimpuls volgde leveren dan ook creditpunten op voor je registratie in het Kwaliteitsregister Dansdocent. Daarmee toon je aan dat je professioneel bent geschoold en je blijvend ontwikkeld als dansdocent.

Klik hier voor informatie over het Kwaliteitsregister Dansdocent en hier voor het Keurmerk Balletscholen.