Dansgedichten: nieuw boekje van Conrad van de Weetering

sonia gaskell door conrad van de weetering

Dansgedichten is het nieuwe gedichtenboekje van Conrad van de Weetering. De veelzijdige ex-danser is immers naast choreograaf, dansjournalist en auteur van dansboeken ook dichter.

Conrad van de Weetering als schrijver

Eerder publiceerde Conrad van de Weetering diverse balletboeken zoals ‘Morgen dans ik beter’ (1961), ‘Sonia Gaskell: Een documentaire van Conrad van de Weetering’ (1976), ‘Eerstejaars ballettechniek’ (samen met Simon André) (1986) en ‘Kijk, een Ballerina’ (1991). En hij is bekend van het populaire boek Brieven aan een jonge ballerina.

Brieven aan een jonge ballerina

Zijn meest succesvolle boek is Brieven aan een jonge ballerina. Daarin schrijft de danspedagoog eenendertig brieven aan een 15-jarig meisje dat balletdanseres wil worden. Deze brieven zijn gericht op leerlingen van balletscholen vanaf ongeveer 12 jaar, maar ze zijn ook voor veel andere balletliefhebbers de moeite waard.

Dansgedichten

In het recente verleden schreef Conrad van de Weetering voor het verenigingsboekje Dans in Bedrijf van de NBOB. Ook kon je af en toe een gedicht van hem daar lezen. Maar nu is er Dansgedichten: een gehele uitgave met gedichten. Een leuk geschenk voor leerlingen bij een voorstelling, of rond de feestdagen!

De prijs is slechts € 10, inclusief verzendkosten. Je kunt het boekje bestellen door een e-mail te sturen naar elly-pijpers@hetnet.nl. Of bestel hem direct hier (betaal met PayPal of iDEAL).

Loopbaan van Conrad

Conrad van de Weetering begon zijn loopbaan in de danswereld bij Ballet Recital II in 1949. Onder leiding van Sonia Gaskell danste hij er tot in 1955 het Nederlands Ballet werd opgericht. Daar danste hij vervolgens als solist. Daaropvolgend werd hij in 1961 solist bij Het Nationale Ballet waar hij tot 1967 danste.