Deze activiteiten kun je van Dansbelang NBDO verwachten in 2018

Dansbelang activiteiten in 2018

Dansbelang is klaar voor het nieuwe jaar! De volgende activiteiten kun je als dansdocent of als dansschoolhouder van ons verwachten.

Een nieuw jaar 

Het jaar 2016 was het jaar van de fusie tussen NBDK en NBOB én de voortgaande samenwerking met kunstvakvereniging VONKC. Het jaar 2017 was ook een jaar van bestuurlijke veranderingen: Wilja van Os trad af als voorzitter en ervoor in de plaats kwam Vincent Harry.

De organisatie staat dus op de rails: welke activiteiten kun je van Dansbelang verwachten in 2018?

BHV herhalingsdag

Allereerst is er op 20 januari de BHV-herhalingscursus in Zaltbommel. Nodig en nuttig. Want je spijkert je kennis en vaardigheden van bedrijfshulpverlening bij. Mocht er een calamiteit tijdens je les of in je school ontstaan, ben je goed voorbereid!

Winter Dansimpuls 2018

Op 3 en 4 februari is er de Winter Dansimpuls in Den Haag. Een waardevol cursusweekend van Holland Dance en Dansbelang om het nieuwe jaar goed toegerust in te gaan.

CKA (Commissie Kwaliteit Advies)

Deze commissie bezoekt scholen en toetst de kwaliteit van lesgeven en bedrijfsvoering. Met de toetsing kunnen scholen een nieuwe erkenning voor het Keurmerk Dans/Balletscholen tegemoet zien. Een aantal ervan hebben deze erkenning aangevraagd, maar ook naar verlenging ervan wordt gekeken. Als docent en als schoolhouder hoor je immers je kennis regelmatig bij te houden.

WeAc voor kwaliteit

De Werkgroep Accreditatie ziet ook in 2018 toe op het bijhouden van het Kwaliteitsregister Dansdocent. Het register is een belangrijk instrument om de kwaliteiten van individuele dansdocenten te monitoren en te erkennen.

ALV

De Algemene Ledenvergadering vindt in april 2018 plaats. Leden zijn van harte welkom. Jouw input telt namelijk mee bij het nemen van beslissingen over de activiteiten van Dansbelang. Ook wordt er elk jaar een interessante lezing of workshop aan de vergadering gekoppeld.

Werkgroep Verklaring van Bekwaamheid

Verschillende leden hebben geen diploma maar zijn als docent wel erg bekwaam. Met een Verklaring van Bekwaamheid willen we daarom deze leden de mogelijkheid bieden zich te laten erkennen voor de registers. Een werkgroep onderzoekt in 2018 hoe dit in te richten en ook juridisch goed te regelen.

Model Algemene Voorwaarden Dans/Balletscholen

Een nieuwe versie van Algemene Voorwaarden voor Dans- en Balletscholen wordt binnenkort uitgebracht. Een handige tool voor schoolhouders om te gebruiken voor hun bedrijfsvoering.

Studiedagen

In 2017 organiseerden Daphne Brok en Dansbelang met succes in oktober een 1Daagse Dansimpuls in Rosmalen. Kort daarna vond de Conferentie Danseducatie met Kwaliteit plaats in Den Haag. Een dag vol lezingen en workshops georganiseerd door LKCA, Holland Dance en Dansbelang. In 2018 kijken we wederom naar het organiseren van waardevolle studiedagen.

Zomer Dansimpuls 2018

Ook in 2018 wordt dé zomercursus voor dansdocenten gehouden. Een ideale manier om kennis en inspiratie bij te tanken, collega’s te ontmoeten en in vorm te komen voor een nieuw seizoen.

Nieuw jaar, volop bezig

Je ziet het: Dansbelang zet zich volop in voor dansprofessionals. We doen dat graag, want dans is een onmisbaar element voor de samenleving. Dat maakt ook goed dansonderwijs belangrijk, én wij vinden dat goed dansonderwijs weer gebaat is bij een goede belangenvereniging!

Lid worden?