AmsterDans 2018: de derde editie van de internationale danscompetitie

AmsterDans 2018 internationale danscompetitie

Op 10 en 11 maart 2018 vindt AmsterDans 2018 plaats, de derde editie van het internationale dansconcours voor amateurdansers.

Het eerste internationale dansconcours AmsterDans

Vier vrienden richtten enkele jaren geleden het eerste internationale dansconcours AmsterDans op: Savina Marasi, Gary Feingold, Gaia Lemmi en Fabio Franchini. Na eerder succes met meer dan 240 deelnemers, volgt in 2018 de derde editie.

Een ‘vriendschappelijke’ competitie

De competitie biedt dansers, dansscholen en dansdocenten een kans om samen te komen in een omgeving van ‘vriendschappelijke’ competitie. Het doel is van elkaar te kunnen leren en elkaar te inspireren. Deelnemers hebben de mogelijkheid te benchmarken: je kunt dansers, docenten en dansscholen met elkaar vergelijken.

(lees verder onder de video)

Wie kunnen meedoen?

De indeling van de competitie bestaat uit diverse categorieën, waaronder solo’s, duetten en groepswerk, in de genres ballet, modern en hedendaags en in de categorie choreografie. Deelnemers aan de competitie worden ingedeeld naar leeftijd. Nieuw in 2018 is de categorie ‘Opkomende Dansgroepen’.

Wist je dat in 2017 maar liefst veertien dansscholen uit Nederland deelnamen?

De jury

Elk jaar beoordeelt een internationaal samengestelde jury de dansoptredens. Bijzonder is dat dit jaar choreografen en artistiek leiders Conny Janssen en Emio Greco plaatsnemen in de jury.

conny janssenemio greco

Lokatie

AmsterDans 2018 vindt plaats in de Chassé Dance Studios en het Compagnietheater in Amsterdam. Dansbelang NBDO steunt AmsterDans sinds de oprichting.

MEER INFORMATIE