Zomer Dansimpuls: nu inschrijven voor de 27ste editie!

Zomer Dansimpuls 2018 docenten

Je kunt je nu inschrijven voor de 27ste editie van de Zomer Dansimpuls! Van 23 t/m 25 augustus 2018 organiseren Dansbelang en Holland Dance in de Chassé Dance Studios de Zomer Dansimpuls 2018.

Een nieuw seizoen fris beginnen

In 1992 gestart als de Dans3Daagse, is de huidige Zomer Dansimpuls een echt blijvertje geworden. Elk jaar weer komen dansdocenten bij elkaar om net als de eerste editie ‘in te trainen en ideeën op te doen voor de lessen, zodat het nieuwe seizoen weer fris begonnen kan worden’. En net als bij voorgaande edities neemt ook dit jaar methodiek een belangrijke plaats in.

Zomer Dansimpuls 2018: waar en wanneer?

De Zomer Dansimpuls 2018 wordt van 23 t/m 25 augustus 2018 gehouden in de Chassé Dance Studios in Amsterdam. Deze sfeervolle studio’s in de voormalige kerk bevinden zich op een ideale, centraal gelegen locatie voor de zomercursus. Voor iedereen goed bereikbaar en voor iedereen is er plaats!

Tableau van docenten

NBDO Dansbelang (voorheen NBDK) en Holland Dance probeert elk jaar een krachtig en gevarieerd team van docenten samen te stellen. Dat is ook voor de Zomer Dansimpuls 2018 gelukt! Hieronder volgt een overzicht van de docenten:

Raymond Esterhuizen
Mascha Tielemans
Anne Bos
Caurena (Rina) Penza Bernabela
Jane Lord
Nash Smith
Maricelle Peeters
Esther Nederpelt
Lotte Dekkers
Melvin Fraenk
Sanne van der Put
Carmen van Drenth
Meady de Miranda – Tol

Aanmelden en korting

  • Je kunt elke dag een dagkaart nemen. De dagkaart is € 85, losse lessen kosten € 30.
  • Ben je lid van Dansbelang? Dan ontvang je 20% korting. Nog geen lid? Meld je hier aan en ontvang direct je korting op de Zomer Dansimpuls!
  • Ben je laatstejaarsstudent aan een opleiding Docent Dans? Dan ontvang je 20% korting. Vermeld bij je inschrijving de naam van je opleiding.

Meld je aan

DOCENTEN/LESSEN

Raymond Esterhuizen

Vrijdag 24 augustus 13.00-14.30 Moderne dans en 14.45-16.15 Choreografie modern

Raymond geeft les in een zelf ontwikkelde stijl waarin de principes van de Limón-techniek verwerkt zijn. De aandacht ligt op de kleuring en het gebruik van associaties waardoor de student/deelnemer bewust wordt van presentatiegevoel, uitstraling, belevenis, emotionaliteit en eigen interpretatie van het bewegingsgevoel en kwaliteit.

Mascha Tielemans

Vrijdag 24 augustus 10.30-12.00 Afrojazz

Mascha gaat voor echt contact. De ander zien zodat de ander zich ook gezien voelt. Mascha’s workshop is energiek, uitdagend en met een heldere focus en flow waardoor je in het moment beweegt. De workshop is daarnaast gebaseerd op het gebruik van timing, ritme intern en extern, grounding en interactie met elkaar.

Anne Bos

Zaterdag 25 augustus 14.45-16.15 Dans en het artistiek creatief proces in het primair en voortgezet onderwijs

Anne is docent dans in het voortgezet onderwijs en bij de opleiding docent dansexpressie in Amsterdam (Stichting Strooom). Als lid van het ontwikkelteam Kunst en Cultuur van Curriculum.nu onderzoekt hij tijdens de workshop met deelnemers wat het ontwikkelen van het artistiek creatief vermogen van leerlingen inhoudt. Praktisch dus, in beweging met verschillende voorbeelden.

Caurena (Rina) Penza Bernabela

Zaterdag 25 augustus 10.30-12.00 jazzdance en 13.00-14.30 choreografie jazzdance

Als jaarcoördinator en docent jazzdans bij ArtEZ gaat Caurena (Rina) Penza Bernabela met haar studenten jaarlijks naar New York om zo de laatste ontwikkelingen/trends op dansgebied mee te krijgen en bij te scholen. In haar lessen maakt Rina veel gebruik van verschillende muzieksoorten en heeft ze haar stijl zo ontwikkeld dat ze haar Caribische roots samen heeft gesmolten met haar opgedane kennis op jazzdans gebied.

Jane Lord

Zaterdag 25 augustus 10.30-12.00 klassiek ballet 13.00-14.30 Spitzen methodiek

In de klassieke les besteedt voormalig eerste soliste bij Het Nationale Ballet Jane Lord aandacht aan de basis van puur, klassiek ballet. Hoe kun je dit helder overbrengen aan leerlingen? Daarnaast geeft zij tips en is er ruimte voor het stellen van vragen. In de spitzenles legt Jane uit hoe je het werken met spitzen rustig opbouwt, met oefeningen voor verschillende niveaus, zowel aan de barre als in het midden.

Nash Smith

Donderdag 23 augustus 14.45-16.15 hiphop

Nash combineert een achtergrond in de topsport met dans en wordt vaak gevraagd zijn stijl en kennis te delen door het geven van workshops. Hij geeft vooral hiphop en specifiek een combinatie van hiphop, vloerwerk en experimental. Als grote fan van mobiliteit geeft hij ook vaak kracht/vaardigheid- en mobiliteitstraining.

Maricelle Peeters

Donderdag 23 augustus 10.30-12.00 klassiek ballet en 13.00-14.30 methodiek klassiek ballet

Met het boek ‘Balletrecepten – De ingrediënten van de klassieke ballettechniek’ maakt dansdocent Maricelle Peeters binnenkort haar debuut als auteur. In de workshop neemt Maricelle deelnemers mee in haar boek: met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufje verlenging en counterpull bereidt je verschillende balletrecepten en voer je deze uit!

Esther Nederpelt

Donderdag 23 augustus Opening Zomer Dansimpuls en 10.30-12.00 modernjazz

In de opening van de Zomer Dansimpuls deelt Esther Nederpelt een aantal gepassioneerde en bevlogen highlights uit de online interviews die zij afgelopen jaar heeft gehouden ‘met dansdocenten voor dansdocenten’. In haar modernjazz dansles ga je aan de slag met bewegingsinterpretatie, waarbij elke beweging in waarde wordt vergroot. Esthers dansstijl is geïnspireerd op een fysiek spel tussen kracht en ontspanning, een vloeiende flow met een dynamische explosie van energie.

Lotte Dekkers

Vrijdag 24 augustus 10.30-12.00 Flying Low

Lotte specialiseerde zich in Modern Floorwork van onder andere David Zambrano. Tijdens haar workshop ga je constant van en naar de vloer doordat je de verbinding aangaat met jezelf en de omgeving. Hierdoor kun je je energie recyclen en de fysiek uitdagende stof met volle energie aanvliegen. Sliden, rollen, vliegen en gaan zijn keywoorden voor deze workshop.

Melvin Fraenk

Vrijdag 24 augustus 13.00-14.30 Hip Hop Experimental

Melvin Fraenk is actief als docent aan de opleidingen Docent Dans, Urban Contemporary en School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling. De workshop Hip Hop Experimental is een combinatie van hip hop, moderne dans en improvisatie. De opbouw van zijn workshop is: Warming-Up, techniek, movement research en performance. “Freedom of movement”, “No Judgement”, “First the Music, Then the Body, Then The Mind” zijn de basiselementen in zijn les.

Sanne van der Put

Donderdag 23 augustus 13.00-14.30 Easy Flow en Plus Choreo

Sanne is al 11 jaar verbonden aan de docentenopleiding van de dansacademie ArtEZ. Haar Easy Flow-les heeft een rustige opbouw: van een organische warming up naar uitdagend dansant werk. Je werkt vooral aan partieel loslaten en muzikale dynamiek. De Plus Choreo-les wordt na een warming up gevolgd door ruimtelijk dansant werk en een korte choreo, waarin de uitdaging ligt in muzikaliteit, technische balansen en turns, en bescheiden floorwork.

Carmen van Drenth

Vrijdag 24 augustus 14.45-16.15 Blessurepreventie

Carmen is afgestudeerd aan de Fontys dansacademie te Tilburg als uitvoerend danseres. Vervolgens heeft zij een opleiding fysiotherapie afgerond. Zij combineert haar werk als fysiotherapeut met het geven van danslessen. In deze workshop worden veel voorkomende blessures in de dansles behandeld en wat je als dansdocent hierin wel of niet kunt betekenen. Het geeft meer inzicht in wat de blessures nu precies inhouden en wat voor herstel er benodigd is.

Maedy de Miranda – Tol

Zaterdag 25 augustus 14.45-16.15 Dans en marketing

Maedy zingt, schrijft, componeert, choreografeert en is een dansdocentedie vol bezieling haar vak uitoefent. Maedy is auteur van het boek ‘Dans, theorie en praktijk voor het voortgezet onderwijs’ en bracht voorjaar 2017 haar groovy & sferische album ‘I’m With You’ uit. Maedy geeftdansles op het Stedelijk Dalton College Alkmaar, een VO-school met o.a. dans als examenvak. Op deze school heeft Maedy tevens de functie Art Director & Marketing/PR.

In deze workshop deelt Maedy haar kennis Marketing & PR. Daarbij vertelt Maedy ook over de valkuilen, tips & tricks en is er ruimte voor persoonlijke advies. Centraal hierin staat hoe jij als dansdocent/artiest/e.d. marketing kan inzetten door jouw unieke onderscheidende kwaliteiten, creativiteit met nuchtere haalbare doelen.

Bekijk hier het volledige schema