1daagse dansimpuls “Modern floorwork, flying low based” door Lotte Dekkers

De Dansimpuls op 6 januari 2019 wordt verzorgd door Lotte Dekkers en staat in het teken van modern floorwork. Tijdens de sessies laat Lotte je kennismaken met de basisprincipes van de flying low techniek en de context waarbinnen de techniek zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Aan de hand van verschillende opdrachten en werkvormen ervaar je een combinatie van praktische floorwork-lessen en deelt Lotte ook haar ervaring met de filosofie van David Zambrano bij wie zij ruim 5,5 jaar heeft getraind. Tot slot leer je de filosofie toe te passen in de floorworklessen binnen jouw eigen fysiek. Een verdiepende aanpak om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de dag mee af te sluiten.

Physical basics 
Gedurende de ochtendsessie maak je kennis met de basisprincipes van de flying low techniek. Er wordt aandacht besteed aan de relatie met de vloer en hoe dat zich verhoudt tot de lichaamsconnecties. Naast dat deze insteek beroep doet op het cognitieve en motorische leervermogen, benadert Lotte Dekkers deze sessie vanuit het affectieve en sociale aspect. Hierdoor wordt de basis vanuit verschillende invalshoeken belicht, zodat het voor iedereen mogelijkheid is een ingang te vinden naar floorwork. De floorwork lessen van Lotte worden o.a. gekenmerkt door algeheel bewustzijn en een hoog energiegehalte, afgewisseld met gedetailleerde uitleg en samenwerking.
Physical philosophy 
Tijdens deze sessie deelt Lotte de context waarbinnen flying low zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Na 5,5 jaar te hebben getraind met David Zambrano en ondergedompeld te zijn in zijn (levens)filosofie, kreeg Lotte steeds meer de behoefte om naast praktische floorwork lessen, ook haar ervaring met deze filosofie te delen. Om dit te kunnen implementeren is interactie van wezenlijk belang. Lotte heeft daarvoor verschillende opdrachten en werkvormen ontwikkeld waarbinnen dit kan worden ervaren. De wijze waarop David Zambrano naar dans en performance kijkt inspireert haar enorm en heeft haar gevormd tot de danskunstenaar die ze vandaag de dag is.
Physical advanced 

Om de filosofie van David Zambrano toe te passen in de floorwork lessen binnen jouw eigen fysiek is een volgende stap nodig. Doordat deze les aan het einde van de dag plaatsvindt, biedt dit de mogelijkheid om de gedeelde filosofie in de praktijk te brengen in de vorm van een meer advanced floorwork les. Hierbij duik (en slide) je in langere frases, ruimtelijke uitdagingen en sociale verbinding: een verdiepende aanpak om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de dag mee af te sluiten.

Dagindeling
10:30-11:00 Inloop
11:00-12:30 Physical basics
12:30-13:30 Lunch
13:30-14:45 Physical philosophy
14:45-15:00 Pauze
15:00-16:30 Physical advanced