Spitzen Workshops Zomer Dansimpuls – Jane Lord

Jane Lord foto

Jane Lord geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 in Theater De Kom in Nieuwegein een workshop voorbereiding Spitzen, Spitzen beginners en een workshop Spitzen Intermediate/Advanced.

Workshop Spitzen beginners

In de eerste sessie krijg je tips over het aanmeten en passen van spitzen. Over keuzes voor het wel of niet gebruiken van teenbeschermers. Het kiezen van de juiste hardheid bij beginners of meer gevorderde dansers en de verschillende wreven en voeten etc. Goede tips voor jou als docent als je met je leerling naar de winkel gaat. Aansluitend ga je het hebben over het voorbereiden van de spitzen. Het aannaaien van linten en elastieken en het inwerken van de schoen. Neem waar mogelijk zelf een of twee paar gebruikte spitzen mee om mee te kunnen werken.

In deze sessie gaat het over het voorbereidende fysieke werk dat je dansers nodig hebben en de fysieke voorwaarden om verantwoord met spitzenwerk aan de slag te kunnen. Tevens wordt gewerkt aan beginnersoefeningen.

Workshop Spitzen Intermediate/Advanced

In de laatste sessie van de dag wordt gewerkt aan meer intermediate en gevorderde oefeningen. Tevens wordt tijd ingeruimd voor een afronding van de dag waarin vragen en ervaringen kunnen worden gedeeld.

Over Jane Lord

Jane Lord is een Amerikaanse danseres die van 1979 tot 2001 verbonden is geweest aan Het Nationale Ballet te Amsterdam, waar zij vanaf 1990 als eerste soliste optrad. Na haar danscarrière gaf Jane Lord vele klassieke balletlessen bij onder andere het Koninklijk Conservatorium, Scapino Ballet Rotterdam, Henny Jurriëns Stichting, Dansateliers, Internationaal Danstheater en Amsterdam Dance Centre. In het najaar van 2011 begon Jane als coördinator van het Scouting & Outreach Programme van de Nationale Ballet Academie te Amsterdam, om de samenwerking tussen de academie en de balletscholen in Nederland te optimaliseren.

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER