Workshop Creativiteit in dans (doelgroep 2-12 jaar) – Yvonne Dingjan

Yvonne Dingjan geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 in de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Creativiteit.

Workshop Creativiteit in Dans (doelgroep kinderdans 2 t/m 12 jaar)

Dansdocenten hebben een creatief beroep. Maar soms is de creativiteit uitgeput.

Hoe kunnen wij onszelf trainen om het verloren gebied van de verbeelding weer aan te boren? Hoe krijgen wij weer fantasie in beweging én …beweging in fantasie, zodat we veel meer op een (verhaal)lijn komen met onze danskinderen? Oftewel, hoe maak je nu een origineel dansverhaal?

Theorie over fantasiegebruik en bronnen voor het maken van een dansverhaal.

Wij gaan in op creatieve denktechnieken en het gebruik ervan. De creatieve denktechnieken zijn goed bruikbaar voor kinderdanslessen tot 12 jaar. Met behulp van creatieve denktechnieken maken we een dansverhaal praktisch dat iedereen toespitst op zijn eigen doelgroep/leeftijd. Vervolgens gaan we dit omzetten naar beweging. Welke attributen zijn bruikbaar in de les om de beweging en het verhaal te versterken?

Over Yvonne Dingjan

Yvonne Dingjan is de eigenaar van Dingjan peuterdansonderwijs. Zij is trainer en docent peuter- en kleuterdans en peuter- en kleuteryoga. Haar liefde voor peuter- en kleuterdans vindt haar oorsprong in de Afrikaanse dans, welke zij jaren heeft beoefend.

Yvonne volgde een studie aan de kunstacademie in Kampen, Parijs en Rotterdam. Haar beeldende achtergrond en het verhalende aspect van de Afrikaanse dans heeft zij vertaald naar de leefwereld van peuters en kleuters. Bij peuters en kleuters is van nature fantasie en verbeelding nog volop aanwezig.

Yvonne deed onderzoek naar hoe fantasie werkt voor kinderen en voor volwassenen. Hieruit kwam de training Creativiteit in dans uit voort. Deze training vormt ook de basis voor haar cursussen en opleidingen in peuter-kleuterdans en peuter-kleuteryoga. De uitgangspunten van de training zijn bruikbaar voor kinderdanslessen van 2 t/m 12 jaar. Naast kinderlessen en trainingen daarin, geeft Yvonne ook Hatha-yoga aan volwassenen.

Yvonne Dingjan

Yvonne Dingjan

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER