Workshop Dans en ouderen – Floortje Rous

Workshop Dans en ouderen - Floortje Rous

Floortje Rous geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Dans en ouderen.

Moderne Dans 60+

Een praktische workshop die handvaten en inspiratie biedt voor het ontwikkelen van lesprogramma’s voor ouderen. Floortje Rous, oprichter van Dance Connects, neemt je mee in moderne lesmethoden voor diverse oudere doelgroepen. In de workshop worden opzet, inhoud en aanpak van een dansles besproken en kun je via diverse dansopdrachten zelf ervaren hoe je de doelgroep op creatieve wijze in beweging brengt.

Over Floortje Rous

Floortje Rous (1982) is afgestudeerd aan de Dansacademie van Tilburg als choreograaf en docent dans. Haar specialisatie: moderne dans en danstheater. Na haar studie gaf ze les op diverse balletscholen en maakte ze voor kleine festivals choreografieën. Ze was werkzaam als danser en choreograaf bij Dansnest en maakte locatievoorstellingen, waarin zij moderne dans combineerde met andere dans- en bewegingsvormen.

Na jaren te hebben gewerkt met jongeren, in het basis- en middelbaar onderwijs en op diverse theaterscholen, is Floortje zich volledig gaan richten op moderne dans voor senioren. Sinds 2015 is zij artistiek leider bij stichting Dance Connects, waar zij dansprojecten ontwikkelt en uitvoert voor iedereen vanaf 60 jaar.

Momenteel danst Floortje voornamelijk met speciale doelgroepen: ouderen met dementie, ouderen met fysieke beperkingen en ouderen in de GGZ. Daarnaast werkt zij met Dance Connects Company aan intergenerationele dansperformances.

Voor meer beeld bij Dance Connects, check het YouTube kanaal.

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER