Workshops Moderne Dans en Floor Work – Marieke Muller-van der Naald

Workshop moderne dans en floor work - Marieke Muller-van der Naald

Marieke Muller-van der Naald geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij de Academie voor Theater en Dans Artez in Arnhem een workshop Moderne Dans en een workshop Floorwork.

Workshop moderne dans

Marieke: ‘In de workshop Moderne Dans wil ik jullie lekker laten bewegen. Jullie inspireren weer op andere bewegingen, muziek en improvisaties te kunnen komen. Ik ben mij er enorm van bewust dat iedereen al les geeft, dus niet alles wat ik doe zal een vernieuwing zijn. Maar genieten van beweging, dat zal ik zeker teweegbrengen. Even aan het begin van een nieuw seizoen, heerlijk landen in je lijf. We zullen in de les werken met improvisatie en gechoreografeerde oefeningen, zodat je echt je bewegend lijf wakker maakt. En zodat er ruimte is voor eigenheid.’

Workshop floorwork

Marieke: ‘In de workshop floorwork gaan we werken aan jouw contact met de vloer. Met improvisatie, gechoreografeerde oefeningen EN het delen van onze eigen favoriete floormoves hoop ik een fijne, brede workshop te bieden. Waarin iedereen weer met nieuwe inzichten naar huis gaat. Hoewel ik mezelf nooit zou neerzetten als een pionier op het gebied van floorwork, is het in mijn moderne dans wel onmisbaar. De vloer geeft eindeloze variatie EN houvast. En dat wil ik met jullie delen! Hoe de grond onze grootste vriend kan zijn in de moderne dans. Bewuster bezig zijn met ons grondgebruik.’

Over Marieke Muller-van der Naald

Marieke Muller-van der Naald is docent moderne dans. Na haar opleiding aan de FHK richting modern/dansexpressie volgde zij in New York aan het Limon institute, de fall intensive opleiding, met dank aan een beurs van het VSB fonds. Fall and recovery, gebruik van ademhaling, werken in oppositie, spelen met muziek en maatsoorten, groot verplaatsen en veel gebruik van de vloer, kenmerken haar stijl. Marieke houdt intens van zwaaioefeningen en beweegt graag organisch en lyrisch. Voor het gemak noemt zij het, met een knipoog, Mariekes Moderne Dans.

Voor Marieke staat het plezier in beweging centraal, de bewegingen vloeien voort uit wat zij prettig vindt voelen. Van dans(les volgen) moet je vlinders in je buik krijgen. Het gevoel hebben dat je er even lekker uit bent geweest, je vuurtje hebt aangewakkerd. En dan lekker rozig weer naar huis. Hierdoor ligt de focus bij haar minder op de Kunst voor het oog van de kijker, maar meer op jouw persoonlijke fysiek en expressie.

Workshop moderne dans en floor work - Marieke Muller-van der Naald

Marieke Muller-van der Naald

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER