Workshop Showjazz en Teach like a champion – Ellis Dobber 

Ellis Dobber - Zomer Dansimpuls

Ellis Dobber geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Showjazz en een workshop Teach like a champion.

Workshop JAZZDANS

Ellis wil iedereen die in haar les komt graag enthousiasmeren en inspireren. “Ik vind het leuk mensen mee te nemen op reis door te werken met afwisselende muziek en te werken met dansante verhalende combinaties.”

Workshop TEACH LIKE A CHAMPION

Differentiatie in je dansles (verdieping)

Tijdens een eerdere workshop bij Dansbelang keken we met een groep docenten naar hoe je differentieert in je dansles. Dit zorgde voor een hoop leuke uitdagingen bij de docenten en vooral ook weer nieuwe vragen. In deze workshop wil Ellis aandacht geven aan de volgende thema’s:

  • Wat is het belang van differentiëren? En hoe zet ik dat in tijdens verschillende danslessen?
  • Hoe zorg ik dat ik voldoe aan het CAR-model? En wat is daar het effect van?
  • Binnen een dansles heb je vaak te maken met niveau verschillen. De ene cursist pikt snel op, de ander wil graag meer op detail leren. Er is ook verschil in hoe je uitlegt. Visueel of woordelijk. Bied jij keuzes aan waardoor je dansles toegankelijker is voor een grotere doelgroep?
  • Hoe ga jij daar om met niveau- of tempoverschillen in je dansles?

Je gaat in op bovenstaande vragen door middel van praktijkoefeningen (jazz). Er is aandacht voor verschillende werkvormen die je wellicht kan toepassen in je eigen les of kan toepassen op jezelf als danser. Ook komt het ontwerp van de werkvormen aan bod. Dit alles zorgt voor gemotiveerde leerlingen en wie weet ook een nog meer gemotiveerde docent. Want op welke manier word jij het liefste uitgedaagd?

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER