Workshops Modern Jazz en Energiebesparend Lesgeven – Esther Nederpelt

Esther Nederpelt

Esther Nederpelt geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Modern Jazz en een workshop Energiebesparend Lesgeven.

Modern Jazz

In deze modern-jazz les combineert Esther diverse kernkwaliteiten van jazzdans en moderne dans tot een eigentijdse mix van bewegingen die je dans laten ervaren van je kruin tot aan je tenen. In een dynamische stroom van flow en dynamiek neemt Esther je mee in dans, waarbij ze je tegelijkertijd openheid geeft in de methodische en didactische keuzes die zij (ter plekke en met haar groepen) maakt als docent. Lage, horizontale bewegingen, maximaliseren, uitdagende coördinatie, ademhaling, timing, vormgeven, overgave, persoonlijke zeggingskracht in de beweging…

Kom je meegenieten van deze les? Uit je hoofd en in je lijf, verbonden met jezelf en met elkaar.

Energiebesparend lesgeven

Als je dansles geeft kennen we het allemaal als docent: je gaat ‘vol aan’, van het begin tot het einde. Wat geeft nu dat bewustzijn om jouw energie te voeden, ook al geef je 3 of 5 uur op een dag les? In deze workshop ga je dat op een zeer praktische manier ontdekken en ondervinden!

Het gaat hierbij over de kernvraag: hoe kun jij in het moment dat je aan het lesgeven bent jouw aandacht verleggen naar het bewustzijn van jezelf? En hoe kun je bewust zijn van jezelf mét behoud van de vaart in jouw les?

Kom meedoen met deze workshop en geef jezelf dit cadeau: energiebesparend lesgeven – jazeker: óók voor jou!

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER