Nieuwsbericht van Vincent Harry voorzitter Dansbelang

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Dansbelang – afgelopen zaterdag 20 juni –  hebben wij maar liefst vier nieuwe bestuursleden verwelkomd. Dat is een groot aantal op een bestuur dat nu 7 leden telt.
Dat was nodig; Daphne Brok heeft besloten haar taken neer te leggen, nadat zij enkele jaren de organisatie van de Zomer Dansimpuls, de DansImpuls eendaagse en de BHV-cursussen met veel initiatief en organisatiekracht een ‘boost’ heeft gegeven. Martin Metselaar besloot in zijn vierde termijn, na meer dan 10 jaar, zijn penningmeesterschap aan Merlijn Angad Gaur over te dragen. Martin bouwde vanuit de NBDK via de NBDO mee aan een sterkere vereniging, het huidige Dansbelang! Hij zal gedurende dit jaar Merlijn zeker nog terzijde staan.
Dank jullie wel, oud-bestuursleden en welkom nieuw bestuur!

Neeltje Holland van Laarhoven, Lenneke Gentle en Esther Nederpelt zullen het komend jaar ons bestuur versterken, we zullen zeker meer van hen horen. Saskia Sap en Maurice Berger blijven gelukkig!

Komende maanden zullen wij ons bezinnen wie wat precies gaat doen en hoe wij dankbaar van ieders talenten gebruik kunnen maken.

Na de Zomer Dansimpuls 2020 zullen wij dat toelichten, want ondanks nogal wat aanpassingen die deze tijd van ons vraagt, gaat de Zomer Dansimpuls 2020 door! Esther Nederpelt en Saskia Sap nemen dat steeds meer over van Daphne Brok. Hou onze Facebook en website goed in de gaten voor het laatste nieuws over de Zomer Dansimpuls 2020!

Op de achtergrond maakten wij afgelopen tijd dankbaar gebruik van een aantal betrokken leden en oud voorzitter (en Helpdeskdeskundige) Wilja van Os bij het schrijven (en meelezen) van de basis protocollen dans. Deze zijn inmiddels gepubliceerd en daarmee werden wij (de danssector) een serieuze gesprekspartner van de overheid. Daarnaast verzette de Creative Coalitie (onder voorzitterschap van Ruud Nederpelt) veel werk.

Wij liften mee met het Platform Ondernemende Sportaanbieders (voorzitter Lodewijk Klootwijk), die (mee)schreven aan de protocollen sport zoals NOC NSF deze steeds publiceerde.

Met name voor de Dansondernemers (voorzitter Gudo Cools) hebben Wilja, Saskia, Lenneke en Neeltje heel veel gedaan, geadviseerd, gestuurd, geflyerd, geschreven, vergaderd en zoveel meer. Daar heb ik Neeltje en Lenneke ook steeds beter leren kennen en gevraagd voor ons bestuur. Esther kende ik reeds langer ook door de afgelopen Zomer Dansimpuls-dagen en Merlijn ken ik al heel lang, vanaf onze studententijd en door onze gedeelde passie voor dans.