Jazz – Bart Christiaens

Bart Christiaens geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Jazz.

Workshop ShowJazz

Tijdens mijn workshop showjazz neem ik je mee door tijd en stijl. Van ‘oud Hollywood’ tot hedendaagse Pop passeren de revue. Hierbij wissel ik graag kracht met lenigheid af. Expressie is voor mij het allerbelangrijkste wat er is. Zonder authenticiteit, eigenheid en uitstraling zijn we maar een aapje die een kunstje doet. Dit is dan ook één van de belangrijkste pijlers van mijn workshop. Een andere pijler is passie en plezier. Ik leg graag mijn ziel, zaligheid en emotie in de les en dat vertaalt zich vaak in een flinke dosis energie en humor. Hierbij is het belangrijk dat we onszelf niet altijd al te serieus nemen. We zijn het vak begonnen omdat we het zo graag willen, en niet omdat het moet.

Over Bart Christiaens

Bart studeerde af als docent klassiek ballet en jazz aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daarna danste Bart onder andere voor het ‘Het Internationaal Danstheater’ in Amsterdam en ‘The Dutch Don’t Dance Division’ in Den Haag. Daarnaast was Bart jaren docent en hoofd van de dansafdeling van ‘Het Nationaal Jeugd Musical Theater’ in Amsterdam. Voor dit gezelschap choreografeerde hij de internationaal toerende succesmusical ‘De Tovenaar van Oz’. Bart gaf les bij de Fontys hogeschool en hij geeft vaker workshops dans in het binnen- en buitenland. Nu geeft Bart les op zijn eigen dansschool Love2Do. Met zijn frisse en spontane uitstraling komt hij ons nu bij de ZomerDansImpuls 2020 verblijden!