Workshops Klassiek Ballet – Maite Guerin

Maite Guerin geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een Klassiek ballet les én een EXTRA workshop Klassiek Ballet verdieping!

Klassiek Ballet (vol) 

Tijdens deze workshop op woensdag 19 augustus 10.30-12.00u nodig ik je uit om je te focussen op de uitlijning van de botten, om het spierstelsel optimaal te benutten, met de juiste kracht en ontspanning. Mijn werk richt zich op de kern van het lichaam als basis. Van daaruit leg ik de nadruk op verschillende spiralen in het lichaam, in beweging en in de ruimte.

EXTRA workshop Klassiek Ballet – verdieping

In de tweede workshop die Maïté gaat geven, woensdag 19 augustus 13.00-14.30u, gaat zij met haar Klassieke Balletles de verdieping in. Het is een praktische Klassieke Balletles waarin alignement, centrum en techniek centraal staat. De anatomie van het unieke lichaam neemt Maïte als uitgangspunt, om van daaruit authentiek de beste techniek tot uiting te brengen wat per individu mogelijk is. Welke spieren span je aan? Welke spieren ontspan je? Hoe zit het met de belijning van het lichaam, het startpunt van de beweging en het verloop? Hoe kun je de overgangen en transities tussen bewegingen vanuit een juiste belijning vormgeven? Al deze onderwerpen zijn ook essentieel als je op spitzen wilt gaan staan of leerlingen begeleid die dit willen gaan doen. Een goede basis van Klassieke Ballet staat aan de bron van het mooi op spitzen kunnen staan. Vanuit deze workshop kun je weer vol inspiratie en verfriste kennis bewust jouw Klassieke Balletles gaan geven!

Over Maite Guerin

Maïté Guérin studeerde af aan het Conservatoire National Supérieur de Danse in Lyon (FR) en aan het Ecole-Atelier Rudra Béjart in Lausanne (CH). Ze begon haar professionele carrière toen ze 19 was, bij Maurice Béjart’s Compagnie M. Maïté richtte in 2005 samen met choreograaf Joost Vrouenraets het gezelschap GOTRA op. Ze danste in alle GOTRA-producties en werkte als assistent-choreograaf en repetitieregisseur. Maïté doceerde aan de Dansacademie KUMULUS in Maastricht, Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, Opleiding Dans Maastricht, HBO Opleidingen Venlo, Dans-Atelier Rotterdam, Korzo Theater, Theater Osnabrück Nanine Linning. Momenteel is Maïté coördinator van Kinésiphilia, een Belgisch dansprogramma voor en met mensen met de ziekte van Parkinson.

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER