Klassiek ballet – Maite Guerin

Maite Guerin geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2020 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een Klassiek ballet les.

Klassiek ballet 

Tijdens deze workshop nodig ik je uit om je te focussen op de uitlijning van de botten, om het spierstelsel optimaal te benutten, met de juiste kracht en ontspanning. Mijn werk richt zich op de kern van het lichaam als basis. Van daaruit leg ik de nadruk op verschillende spiralen in het lichaam, in beweging en in de ruimte.

Over Maite Guerin

Maïté Guérin studeerde af aan het Conservatoire National Supérieur de Danse in Lyon (FR) en aan het Ecole-Atelier Rudra Béjart in Lausanne (CH). Ze begon haar professionele carrière toen ze 19 was, bij Maurice Béjart’s Compagnie M. Maïté richtte in 2005 samen met choreograaf Joost Vrouenraets het gezelschap GOTRA op. Ze danste in alle GOTRA-producties en werkte als assistent-choreograaf en repetitieregisseur. Maïté doceerde aan de Dansacademie KUMULUS in Maastricht, Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, Opleiding Dans Maastricht, HBO Opleidingen Venlo, Dans-Atelier Rotterdam, Korzo Theater, Theater Osnabrück Nanine Linning. Momenteel is Maïté coördinator van Kinésiphilia, een Belgisch dansprogramma voor en met mensen met de ziekte van Parkinson.

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER