Persconferentie 23 februari 2021: kleine versoepeling vanaf 3 maart

In de persconferentie op 23 februari is aangekondigd dat er voor de danssector een kleine versoepeling komt. We hadden natuurlijk gehoopt op meer zoals heropening van de dansscholen, maar dat zit er voorlopig nog niet in. De nieuwe maatregelen gelden tot 15 maart. Op 8 maart staat er een nieuwe persconferentie gepland.

Nieuws voor de danssector: zie hier de aangepaste protocol op Dansondernemers.nl

Buiten dansen
Vanaf 3 maart mogen buiten groepslessen plaatsvinden met leerlingen tot en met 26 jaar. Tot nu toe mocht dat met jongeren tot en met 17 jaar, dus dit is een versoepeling. Vanaf 27 jaar mag er alleen buiten in een groepje van 2 personen plus een docent getraind worden. Voor iedereen geldt dat de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden.

Binnen dansen
Dit is helaas nog niet toegestaan. De dansscholen moeten dicht blijven.

Avondklok
De avondklok is tot 15 maart verlengd.

9% btw voor online danslessen
Er geldt sinds 16 december een tijdelijk verlaagde btw-tarief van 9% op online danslessen. Het verlaagde btw-tarief geldt van 18 december 2020 tot het moment dat de verplichte sluiting wordt opgeheven.
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/coronavirus/content/9-procent-btw-voor-online-sportlessen-weer-van-toepassing

Petitie tekenen: doen! 
Op opendedansscholen.petities.nl vind je de petitie van Dansondernemers Nederland die binnen een dag al door meer dan 11.000 mensen ondertekend is. Wij zullen in de komende week onze gesprekken met de verschillende ministeries voortzetten met als uitgangspunt het zo snel mogelijk veilig openen van de dansscholen.

Bron: Dansondernemers.nl