Persconferentie 23 maart 2021: lockdown verlengd tot 20 april

In de persconferentie op 23 maart is aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd.
Heropening van de dansscholen is nog niet aan de orde. De maatregelen worden verlengd tot 20 april. De avondklok gaat per 31 maart een uurtje later in 22.00u).

Nieuws voor de danssector: zie hier de aangepaste protocol op Dansondernemers.nl

Buiten dansen

Op openbare plaatsen in de buitenlucht is dansen wel toegestaan.

Wij krijgen steeds meer signalen dat dansondernemers toestemming krijgen om met meer dan 4 volwassenen buiten te dansen. Er wordt dan verwezen naar de tekst op de website van de Rijksoverheid met de titel “Corona en zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren”.

In deze tekst staat het volgende:

“Theaters, muziekscholen, centra voor de kunsten en vergelijkbare locaties, zijn tenminste tot en met 30 maart gesloten voor publiek. U kunt hier als amateurkunstbeoefenaar niet repeteren, les geven, of optreden zoals toneelspelen, dansen, muziek maken of acteren.
Op openbare plaatsen in de buitenlucht is toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren wel toegestaan. Hiervoor geldt geen maximum aantal personen. Evenementen zijn op dit moment verboden.”

Tot nu toe golden voor dansen (in een dansschool) de sportregels. Op gemeentelijk niveau lijkt dit nu doorbroken te worden. Wij raden een ieder dan ook aan om zelf contact op te nemen of hoe activiteiten onder de zojuist genoemde regeling vallen. In dat geval kunnen je lessen ook op een andere locatie in de buitenlucht plaatsvinden dan bij een sport-locatie. Maar ook daarvoor zal je contact nieuw opnemen met je gemeente.

Binnen dansen
Dit is helaas nog niet toegestaan. De dansscholen moeten dicht blijven.

Petitie tekenen: doen! 
Op opendedansscholen.petities.nl vind je de petitie van Dansondernemers Nederland die binnen een dag al door meer dan 11.000 mensen ondertekend is. Wij zullen in de komende week onze gesprekken met de verschillende ministeries voortzetten met als uitgangspunt het zo snel mogelijk veilig openen van de dansscholen.

Bron: Dansondernemers.nl