Samen zorgen voor een sterk signaal – gemeentes in actie!

Samen sterk

Al maandenlang vinden er geen sportieve en culturele activiteiten (binnen) plaats. De coronaregelgeving rondom cultuuronderwijs is een onderwerp dat heel veel leeft. Een van onze partners in de Creatieve Coalitie, het Platform voor freelance musici, heeft het voortouw genomen in het opstellen van een brief voor burgermeesters/gemeentes. In deze brief worden zij opgeroepen om gebruik te maken van hun beleidsruimte om cultuuronderwijs weer toe te staan. Ook geven wij in de brief aan dat wij samen met de gemeente uitvoering willen geven aan de opdracht van de regering om extra culturele activiteiten te ontplooien voor kwetsbare groepen en jongeren. De regering heeft voor dit steunpakket zorg en welzijn 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. De brief is medeondertekend door grote belangenorganisaties voor cultuur en cultuureducatie. Samen zorgen we voor een sterk signaal en roepen we gemeentes op in actie te komen.

Help jij het signaal te verspreiden? Laat jouw gemeente weten dat cultuuronderwijs onontbeerlijk is!

Hoe werkt het?

  • Download Brief over cultuureducatie gemeente.pdf
  • Vul je woonplaats, datum en je eigen naam in
  • Sla de brief op
  • Laad de brief in het contactformulier van je gemeente, of mail hem rechtstreeks naar je burgemeester
  • Voilá!

Vergeet niet dit bericht te delen op je socials. Spread the word!