Workshop Urban Contemporary – Anne Suurendonk

Anne Suurendonk geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Urban Contemporary. 

Workshop Urban Contemporary

De workshop begint met een warming up waarin bounce, flow, stamina, stretch en het ervaren van bepaalde specifieke bewegingskwaliteiten belangrijke elementen zijn. De verschillende technieken en vormen die bij haar taal horen zijn geïmplementeerd.
De combinatie van haar academische achtergrond met een natuurlijke urban feel, zorgen voor een unieke, natuurlijke fusie en een organische, hedendaagse bewegingstaal. Het is ritmisch, dynamisch en altijd sterk beïnvloed en gevormd door hedendaagse muziek.
Er wordt gewerkt aan een frase waarbij de focus zowel op de belichaming ligt, als op beleving en wat het communiceert.

Over Anne Suurendonk

Anne Suurendonk (Amsterdam, 1988) studeerde aan de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en rondde daar in 2010 de opleiding Jazz Musicaldans af. Ze was als danseres te zien in verschillende producties van Wies Bloemen bij Danstheater AYA. Hiernaast ontdekte Anne al gauw haar passie voor choreografie en ontwikkelde door de jaren heen haar unieke bewegingstaal, die centraal staat in haar werk. De afgelopen jaren is ze werkzaam als freelance docent en choreograaf op verschillende dansacademies in Nederland. Ze deed residenties bij o.a. Dansmakers Amsterdam om zich verder te ontwikkelen als maker en was onderdeel van collectief Artbeat Amsterdam.
Anne deed meerdere choreografie projecten bij DOX en werkte daar samen met o.a. hiphop collectief DIEHELEDING en zangeres Anne Fay Kops. Ze heeft altijd binding gehouden met Danstheater AYA en sinds 2020 is ze hier huischoreograaf. Vorig jaar maakte ze haar eerste avondvullende voorstelling Bloedband en in oktober zal haar nieuwe voorstelling ‘Liefde en dan’ in première gaan.