Workshop Dansanalyse – Roos van Berkel

Roos van Berkel geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2021 in de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Dansanalyse. 

Dansanalyse

De lessen van Roos zijn onderzoekend en speels. Ze vertrekken vanuit de eigen dansvocabulaire van de docent en hebben een somatische en creatieve focus. Roos: ‘We richten ons op niet-stijlgebonden ingrediënten van beweging die de uitvoering en de overdracht van dans verduidelijken. Denk daarbij aan coördinatieve patronen, ruimtelijke principes en bewegingskwaliteiten. Door verschillende specifieke bouwstenen van beweging te leren herkennen en toe te passen, ontwikkel je je eigen danstaal in woord en beweging’.

Over Roos van Berkel

Roos studeerde dans aan Laban London en vervolgens bewegingsanalyse aan het Laban/Bartenieff Institute in New York. Sinds 2008 geeft ze les aan verschillende dansvakopleidingen bij o.a. de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Fotograaf: Krisztián Fehér

 

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER