Workshop ‘Into… Pina Bausch!’

Jordi Ribot Thunissen geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 in de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop waarbij hij ingaat op een zeer bijzondere vrouw uit de geschiedenis van dans: 

Into… Pina Bausch

Pina! 

Pina Bausch. Pina Bausch! Pina… Bausch.

We nemen in dit anderhalf uurtje een stoomtrein naar haar poëtisch universum. Door middel van videofragmenten gaan we haar werk bespreken en – vanuit de positie van de dansmaker – kijken naar wat er schuilt achter haar choreografische methoden, haar wensen en ideeën.

Pina ‘sprak over mensen door middel van dans‘. Wat zeggen we hiermee? Haar omgang met het menselijke, de manier waarop ze dansvormen wist te smelten met theatraliteit en de persoonlijke inbreng van haar dansers was in de jaren 1980 en 90 baanbrekend, en tot de dag van vandaag een inspiratie voor velen.

Door te schetsen hoe het nou zit met haar in het breder kader van het Postdramatisch theater, kunnen we ook gaan nadenken hoe we zelf willen omgaan met de altijd aanwezige verstrengeling, in dans, tussen vorm en betekenis.

Pina! “Dance, dance… otherwise we are lost…”

Over Jordi Ribot Thunnissen

Jordi is in Nederland geboren maar groeide op in Catalonië. Hij studeerde journalistiek en choreografie in Barcelona voordat hij weer naar Amsterdam verhuisde in 2014. Hij geeft les in dansgeschiedenis bij ArtEZ. Als freelance schrijver en lecturer heeft hij samengewerkt met culturele agenten in heel Europa, waaronder Aerowaves, Julidans, El Mercat de les Flors, Festival TNT-Terrassa en ExplicaDansa. Als danscriticus draagt hij bij aan Springback Magazine en Movement Exposed Critical Space. Website: www.elbalandre.cat.

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER