Workshop ModernJazz – Lenna Schouten

Lenna Schouten geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 in de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop ModernJazz. 

Modern Jazz

In deze workshop gaan we grooven, grounden, moven en flowen. Graag deel ik met jou mijn fascinatie voor dynamiek en ruimtegebruik. We werken met een voortdurend veranderende dynamische balans en spelen met het gewicht van lichaamsdelen in de ruimte. We zoeken de vrijheid op die jazzmuziek eigen is. Je krijgt instrumenten aangereikt waarmee je jezelf steeds bewuster en vrijer kunt aansturen. Verwacht een intense en speelse les waarin je lekker kunt trainen en jezelf kunt laten gaan!

Over Lenna Schouten

“Ik ben Lenna Schouten een bevlogen dansdocent, danser en dansmaker! Dans is mijn taal, zonder dans kan ik niet voluit leven. Na een korte carrière in het bedrijfsleven besloot ik mijn hart te volgen en in 2011 studeerde ik af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Nu ben ik al meer dan 10 jaar werkzaam als educatief danskunstenaar. Ik werk voor opdrachtgevers als Danscentrum Utrecht, Nederlands Dans Theater, Fontys Academie voor Danseducatie en DansBlok. Ik dans in voorstellingen van Danstheater VOS en maak onderdeel uit van het collectief Danstheater Rúm. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst. Tijdens de opleiding liet ik mij inspireren door Ben Bergmans’ visie op Jazz. Na mijn opleiding verdiepte ik me in de Countertechniek (Anouk van Dijk) en Alexandertechniek (Tom Koch).

Dans is voor mij een fysieke sensatie, een avontuur en een inspirerend spel met ruimte. Dans betekent voor mij het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat. Die fascinatie wil ik delen met jou!”
Website: www.lennaschouten.com

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER