Workshop Floorwork Flying Low Based – Lotte Dekkers

Lotte Dekkers geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Floorwork. 

Workshop Floorwork Flying Low Based

“De vloer geeft directe feedback en is daarmee een prachtige tool om in de vaart van de flow in vliegende frases het lichaamsbewustzijn aan te spreken. Gedurende mijn lessen werk ik trouw volgens de flying low techniek aan de verbinding met jouw eigen lichaam op allerlei aspecten en daarin ook de verbinding met je omgeving. We vliegen, glijden, moven en genieten met elke cel in ons lijf in verbinding met alle andere cellen in de ruimte. Spirals en curves zijn hierin onmisbaar. De filosofie van haptonomie vindt hier organisch haar plek in. Een energieke les met korte intensieve frases, veel samenwerking en ruimte voor onderzoek.”

Over Lotte Dekkers

~ ‘The most genius things are found in it’s simplicity’ –
“Deze zin schreef ik, Lotte Dekkers, in mijn eerste toelatingsbrief om intensief met David Zambrano te mogen werken. Er volgden vele reizen wereldwijd voor zijn trainingen, die grote impact hebben gehad op mijn leven. Ik raakte geïnspireerd doordat hij mij heeft begeleid mijn bron te vinden, waardoor ik de oneindige mogelijkheden heb ervaren waarin ik kan blijven ontwikkelen, als danskunstenaar evengoed als mens.
Na vele jaren van lesgeven, performen en creëren van dans, heb ik mij geschoold in de haptonomie. Hierin zocht ik de onderliggende kennis van de gevoelsbeweging van de mens, die zo zichtbaar kan zijn in dans. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Groundwork, een werkvorm waarbinnen ik haptonomie en dans combineer.”

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER