Workshop ‘Kijken naar dans in het PO’ – Sophie van Heeswijk

Sophie van Heesewijk geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 in de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop ‘Kijken naar dans in het PO’.  

Kijken naar dans met lijf, hart, hoofd én elkaar

In Kunsteducatie onderscheiden we de aspecten: actief, receptief en reflectief. Dat zie je ook duidelijk in de kerndoelen voor het PO terugkomen. Maar in de praktijk zijn leerlingen voornamelijk zelf actief in het nadansen van een voorbeeld en/of bedenken van eigen dansbewegingen. 

 

Terwijl het kijken naar dans voor leerlingen veel waarde heeft voor het vertalen van concepten naar bewegingsmateriaal, het begrijpen van abstracte dansbewegingen en ervaren wat de invloed van muziek, kostuum en attributen is op de dans en het verhaal. 

 

Het kijken naar choreografieën, gemaakt in diverse delen van de wereld, is een enorme inspiratiebron voor jou als docent en daardoor ook voor jouw leerlingen. Maar hoe kijk je naar en praat én dans je over dans met ongeoefende danskijkers?

 

In deze workshop ga je aan de slag met het verwerken van divers choreografisch materiaal voor de doelgroepen in het PO waardoor je in de komende schooljaren ongekende input kunt halen uit het werk van diverse makers en zo samen met jouw leerlingen letterlijk de wereld van dans kunt blijven ontdekken.

Over Sophie van Heesewijk

Sophie van Heesewijk is in 2010 afgestudeerd als Docent Dans en voltooide in 2015 haar Master Kunsteducatie. De afgelopen jaren heeft zij als hoofd educatie bij SALLY Dansgezelschap Maastricht veel ervaring opgedaan in het creëren van projecten voor en het werken met kinderen in het basisonderwijs. Daarnaast onderwijst zij op de Fontys Academie voor Danseducatie o.a. het vak ‘docentschap primair onderwijs’ aan de eerste- en tweedejaars studenten. Tevens begeleidt zij de studenten tijdens hun stage in het primair onderwijs. Als mentor op het praktijkonderwijs is zij jarenlang de verbinding aangegaan tussen dans met diverse leerlingen en onderwijsprogramma’s.

 

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER