Workshop Modern en Didactiek & Methodiek – Arienne Zwijnenburg

Arienne Zwijnenburg geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Modern en een workshop Didactiek & Methodiek. 

Workshop Modern

In mijn lessen wil ik dat dansers maximale vrijheid vinden zonder de controle te verliezen, de principes van de Limón-techniek dragen daar aan bij. Ik geniet van de organische beweging, de flow en het gebruik van energie en dynamiek, het gevoel een dansende MENS te zijn. Muziek is een belangrijke inspiratiebron in mijn lessen.

Het vinden van de balans in het lesgeven tussen groep en individu, tussen ruimte geven en richting geven, tussen proces en resultaat, tussen authentieke artistieke ontwikkeling en vakmanschap is voor mij belangrijk in het lesgeven en dat geeft in iedere context weer nieuwe uitdagingen.

In de les bij ZomerDansImpuls wil ik werken met diverse werkvormen, o.a. met peerfeedback, waar we in de verdiepende didactiek les verder op in gaan.

Workshop Didactiek & Methodiek

In de verdiepende workshop kijken we naar de didactische en pedagogische  keuzes van de moderne techniek(les) en hoe de zelfsturing van de dansers in een les gestimuleerd kan worden: welk docent-handelen draagt bij een zelfsturing? Hoe richt je een effectief peer feedback proces in?

Wees welkom in deze boeiende workshops van Arienne!

Over Arienne Zwijnenburg

Arienne volgde de opleiding Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie en daarna heeft zij zich in NY gespecialiseerd in de Limón-techniek. Zij is gefascineerd door hoe mensen leren en groeien. Op dit moment werkt zij op Codarts waar ze werkt met studenten die de opleiding Docent Dans volgen. Zij begeleidt hen in theorie, praktijk en stages. De masteropleiding  Leren en Innoveren die Arienne heeft afgerond in 2014 heeft haar veel nieuwe kennis gegeven op theoretisch vlak. Zij deed onderzoek naar zelfsturing en peerfeedback en beide past zij veel toe in haar lessen. Zij gaf ook les aan studenten van Fontys (Academie voor Danseducatie), de opleiding Muziektheater op Codarts (2010-2017) en aan studenten theatermaken op de Theaterkade (2002-2008). Van 1998-2012 werkte zij als  docent, repetitor en educatief medewerker bij  De Stilte in Breda. Daarnaast gaf zij les bij o.a. danscentrum Utrecht, Stardance, Het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland,  CKE, Theatergroep DOX, KNGU, Hogeschool In Holland, Avans (PABO), SKVR, Productiehuis Brabant, The Circle Rotterdam.

 

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER