Workshop ModernJazz & workshop Contemporary – Uri Eugenio

Uri Eugenio geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2021 bij Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop ModernJazz en een workshop Contemporary. 

Workshop ModernJazz

My ModernJazz class starts with a warming up that focuses on placement, coordination, strengthening and flexibility. Another important focus point is musicality: learning to analyze and embody the music. I also incorporate elements from several other dance styles such as
contemporary, hip hop and ballet to keep evolving my style. With these elements and focus points I hope to expand the movement vocabulary of my students and to better enable them to translate their personal experiences and feelings into dance.

Workshop Contemporary

The key focus points of my Contemporary class are individuality, body awareness and awareness of the space.
The class starts with a series of ongoing movements to awaken the body as a whole. The attention then shifts to the smaller details and articulations in the body. Everybody and each body is different. I want to encourage and stimulate that individuality. With the help of a dance phrase and tasks, I let the students explore elements of the body (articulations, texture), space (levels, planes) and time (musicality, dynamics). With this I hope to trigger a curiosity within the participants to explore their own individual physicality on a much deeper level.
Be, dance, explore and experience.

Over Uri Eugenio

Uri Eugenio is een freelance danser, docent, coach en choreograaf uit Amsterdam. Hij heeft zijn studie gedaan aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg. Na afronding van zijn studie heeft hij gewerkt voor verschillende gerenommeerde dansgezelschappen en choreografen zoals Scapino Ballet, LeineRoebana, David Middendorp en Nanine Linning, met wie hij in veel verschillende steden in Europa en daarbuiten heeft opgetreden. Hij is nu in dienst bij LeineRoebana als danser en artistiek assistent. Ook was hij in verschillende tv-shows te zien waaronder “Dancing Queen” en “So You Think You Can Dance”. Door de jaren heen heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en hij is begonnen met het maken van zijn eigen werk. Hij geeft twee open lessen in het Amsterdam Dance Centre. Een moderne jazz les en een contemporary les. Naast het dansen, heeft hij ook zijn eigen lijn van zelf gehaakte mutsen en sjaals. www.urieu.com

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER