Workshop Pedagogiek ‘Inzicht in de Ontwikkelingspsychologie’ – Saskia Sap

Saskia Sap geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2021 in de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem een workshop Pedagogiek – ‘Inzicht in de Ontwikkelingspsychologie’. 

Inzicht in de Ontwikkelingspsychologie

Vele grote Westerse psychologen en pedagogen hebben ons een kader gegeven om naar de mens te kijken, in de ontwikkeling van baby tot volwassene. Ieder van deze wetenschappers had (en heeft) daarbij een eigen unieke invalshoek. Soms met de focus op het verstand, soms op de sociale omgeving, soms op de natuurlijke aanleg en soms op het aanleren van nieuw gedrag.
In deze workshop maken we een reis door de leer- en ontwikkelingspsychologie en kijken we wat we hiervan kunnen gebruiken voor de dansles. Wat leert Freud ons over kleuters? Wat zegt Piaget over het schoolkind? In welke crisis zitten pubers volgens Erikson? Hoe kan Skinner ons helpen bij het leren en bij klassenmanagement? Hoe zit het met het kopieergedrag van kinderen? Hoe stimuleren we diversiteit in opvoeding en (dans-)onderwijs? En wat houdt de oudere volwassene bezig; zegt de ontwikkelingspsychologie daar ook iets over?
Misschien klinkt dit allemaal nieuw voor je en wil je er graag meer van weten. Maar misschien heb je ooit wel iets geleerd over ontwikkelingspsychologie en vind je het fijn om weer eens een update te krijgen. In beide gevallen: welkom op deze ‘levensreis’!

Over Saskia Sap

Saskia Sap is dansdocent en was jarenlang dansschooleigenaar. Na haar studie Pedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam werd zij docent Pedagogiek & Psychologie aan de Academie voor Theater en Dans (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en docent Didactiek aan de MBO-opleiding Dans van PACT+ in Amsterdam. Op beide plekken is zij nog steeds werkzaam. Ook werkt zij als docent Taaldans® en Rekendans® en als co-trainer in de gelijknamige docentencursus bij Studio Swing. Momenteel rondt zij bij de AHK een onderzoek af naar embodied learning via dans, in relatie tot het leren van (een nieuwe) taal bij kleuters.

 

ONLINE AANMELDEN

ONLINE ROOSTER