Enquête grensoverschrijdend gedrag binnen de danswereld

Geachte collega dansdocenten en ondernemers,

 

Naar aanleiding van de vele signalen die wij ook uit andere beroepenvelden kregen, zijn wij al gedurende maanden op zoek naar onze mogelijkheden ter ondersteuning en inventarisatie van grensoverschrijdend gedrag binnen de danswereld.

Het blijft, hoe je er ook naar kijkt, wat je ook bestudeert en beluisterd een gevoelig onderwerp dat zich gelukkig wel steeds meer bespreekbaar lijkt te maken.

Desondanks gaat dit proces ook maatschappelijk gezien met vallen en opstaan.

Wij vonden het als bestuur van Dansbelang echter hoogtijd om ook – in elk geval een signaal – te geven en dat willen wij dus hierbij en hiermee doen:

Wij zouden onze leden willen oproepen om meet te doen aan deze (landelijke) enquête en sluiten ons daarbij aan bij de Dansdocent.nu (Jaqueline de Kuijper) waarvan ik haar oproep zag en de enquête deed.

 

Via deze link kom je direct bij de vragenlijst:

https://verinorm.qualtrics.com/jfe/form/SV_9zE0NNqrkzZEDMW?Q_Language=NL

 

Of via “de dansdocent.nu” (met een korte toelichting):

https://www.dansdocent.nu/dansnieuws/2022/4/20/onderzoeksbureau-verinorm-lanceert-vragenlijst-over-grensoverschrijdend-gedrag

 

Het goede aan deze enquête is dat je ook – zo je wilt – contact met de onderzoekers kunt aanvragen.

 

Mocht je de behoefte voelen aan een gesprek met een collega, wij kunnen (telefonisch) een luisterend oor bieden. Vanzelfsprekend is dat vertrouwelijk, wij kunnen echter geen professionele zorg bieden.

 

Mail naar info@dansbelang.nl en om vraag en gesprek. Mocht je vragen hebben is dat de kortste manier om in contact te komen met ons allemaal, alle bestuursleden.

Helaas kunnen wij (nog) niet meer bieden dan dit, maar het is een eerste stap.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Vincent Harry

Voorzitter Dansbelang NBDO