Workshop Flamenco – Tamar Porcelijn

Tamar Porcelijn geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2022 een workshop Flamenco. 

Workshop Flamenco

Flamenco is ontstaan in Zuid-Spanje en het is een smeltkroes van culturen en muziekstijlen. Muzikaliteit en ritme zullen een centrale plek innemen tijdens deze workshop: Als flamencodanser ben je een belangrijk onderdeel van de muziek!

We gaan aan de slag met de belangrijkste basiselementen:

  • bewegingen van handen en armen
  • manieren om te verplaatsen
  • basistechnieken van voetenwerk
  • het tellen en klappen van ritmes

Deze onderdelen worden toegepast in een stukje choreografie, zodat we echt aan dansen toekomen. Laat je inspireren door het ritme en de passie van flamenco!

Goed om te weten:
– Neem schoenen mee met een stevige, niet al te hoge hak. Caractère of tapschoenen zijn prima, of anders andere “gewone” schoenen met een brede hak die tegen een stootje (stampje) kan. Let op: het is niet mogelijk om échte flamencoschoenen ivm de dansvloer! 
– Eventueel kun je een lange, wijde rok meebrengen (niet noodzakelijk).

Over Tamar Porcelijn

Tamar is gespecialiseerd in flamenco en moderne dans. Na het afronden van de opleiding Docent Theaterdans aan de AHK raakte zij in de ban van flamenco. Ze besloot naar Spanje te vertrekken om deze kunstvorm bij de bron te bestuderen. Ze woonde 10 jaar in Sevilla en is sinds kort gevestigd in Madrid.
Nog altijd houdt ze zich veel met flamenco bezig, maar in de laatste jaren is ze ook de verbinding gaan zoeken met moderne dans en andere stijlen en muziekvormen. Momenteel neemt ze deel aan de Master Choreografie (Codarts/Fontys), waarbij ze het gebied tussen flamenco en moderne dans onderzoekt.
Muzikaliteit en ritme zijn belangrijke thema’s in haar lessen, net als aandacht voor bewegingskwaliteit en expressie. Haar lessen zijn energiek en uitdagend, altijd met gevoel voor humor en een positieve insteek.

GA NAAR HET ONLINE ROOSTER EN AANMELDEN