Workshop Improvisatie – Robin Berkelmans

Robin Berkelmans geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2022 een workshop Improvisatie. 

Workshop Improvisatie

Vanuit een somatische oriëntatie werken we aan geïmproviseerde dans en de compositie ervan. In het samenspel van spontaniteit, overgave en aanwezigheid (‘presence’) onderzoeken we het maken van keuzes ten behoeve van de dans. Hierdoor kan improvisatie opgetild worden naar geïnspireerde en betekenisvolle dans, voor zowel de danser als de kijker.

Over Robin Berkelmans

Robin heeft meer dan 25 jaar ervaring in hedendaagse dans als docent, performer en maker. Als leraar wil hij zijn vaardigheden, kennis en ervaring op een verfijnd niveau overbrengen om de kwalitatieve ervaring van dans, makerschap en performerschap te verhogen.

Hij geeft les of heeft lesgegeven aan o.a. Fontys Academie voor Drama en Danseducatie in Tilburg en de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Verder organiseert hij en wordt hij uitgenodigd in binnen- en buitenland voor Contact Improvisatie en zijn eigenzinnige manier om dansers te trainen in functionele, somatische en technische training of om hen dichter bij hun eigen danskunstenaarschap te brengen.

Zijn lessen hebben een inclusief en onderzoekend karakter waarvanuit skill en kennis op toegankelijke wijze vergaard en verdiept worden.

Zijn eigen onderzoek in en beoefening van somatische disciplines (Feldenkrais, Alexander Techniek), Tai Chi en Chi Kung, en massage informeren zijn werk vanuit andere invalshoeken.

Daarnaast is hij de organisator van het Nederlandse Contact Improvisatie Festival, geeft verdiepingsworkshops aan fysiotherapeuten, heeft 30.000+ luisteraars van zijn lichaamsgerichte audios op Insight Timer, een populaire app voor welzijn en meditatie. Voor meer info: www.robinberkelmans.nl

GA NAAR HET ONLINE ROOSTER EN AANMELDEN