Workshop Jazz – Kiki Boot

Kiki Boot geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2022 een workshop Jazz.

Workshop Jazz

Mijn lessen gaan over uitdaging, dynamiek en muzikaal kunnen spelen. Er is een balans tussen techniek en improvisatie die elkaar speels afwisselen in een wervelend geheel. Thema’s als grounding, polyritmiek en authenticiteit zijn dingen die ik erg belangrijk vind. In een jazzles moet je kunnen experimenteren en van elkaar kunnen leren. We gaan door de ruimte vliegen en sluiten af met een groovy choreografie.

Over Kiki Boot

De afgelopen jaren heb ik mij op vele manieren verdiept in jazz. Van Ben Bergmans leerde ik het meest. Tijdens en ook na mijn opleiding werd ik onder zijn vleugels meegenomen en heb ik veel over het vak geleerd. Op eigen benen zocht ik meer verdieping in Simonson Technique (over de flow, rust en muzikaliteit), Mattox (techniek en attack) en Horton (verlengen van het lichaam en bewegen vanuit een krachtig center). Afgelopen april reisde ik naar Senegal, om te voelen waar jazz vandaan komt. West Afrikaanse zon te voelen en te genieten van de prachtige rijke cultuur.