GYROKINESIS® workshop en Visievorming – Arienne Zwijnenburg

Arienne Zwijnenburg geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2022 twee workshops: GYROKINESIS® en Visivorming.

GYROKINESIS® workshop

De workshop GYROKINESIS® die Arienne gaat geven biedt voor ons dansdocenten veel inspiratie op het geestelijke en fysieke vlak in de zin van ‘zorg voor het lichaam’. Buiten dat het een heerlijke les is om weer dit seizoen ‘in te trainen’ en in je lichaam te komen, het op een zachte doch intensieve manier te gebruiken, kan het een mooie voedingsbodem voor jouw inzicht en lessen zijn voor het nieuwe seizoen. De methode zelf is voor veel doelgroepen geschikt.

De GYROKINESIS® methode is een methode om je lichaam te trainen. In het dagelijks leven gebruikt iedereen zijn of haar lichaam verschillend. Sommige delen van je lijf worden overbelast en andere delen worden juist weinig belast of gebruikt. Met de GYROKINESIS®-methode  breng je je lichaam beter in balans. In deze training werk je aan mobiliseren, flexibeler maken, coördineren en  het opbouwen van kracht in het lichaam. Iedere beweging voer je met aandacht uit. De methode is geschikt voor iedereen. Je wordt soepeler en sterker, je houding verbetert. Je ervaart een betere balans, meer flow en je staat steviger in je schoenen.

Zie ook:
STUDIOARIENNE ZWIJNENBURG – Home
The GYROKINESIS® Method | GYROTONIC®

Workshop Visievorming

In deze verdiepende workshop maak je contact met jouw eigen, unieke visie op dans. Soms zijn we zo bezig met onze lessen te ‘draaien’ dat het goud kan zijn om echt even terug te keren naar ‘vanuit waar ‘ga’ ik ook alweer?’. Of je nou jouw al bestaande visie wilt verdiepen, verrijken en verbreden óf je bent op zoek naar jouw visie over dansdocentschap omdat je een beginnende docent bent, iedereen is welkom!

Over Arienne Zwijnenburg

Arienne volgde de opleiding Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie en daarna heeft zij zich in NY gespecialiseerd in de Limón-techniek. Zij is gefascineerd door hoe mensen leren en groeien. Op dit moment werkt zij op Codarts waar ze werkt met studenten die de opleiding Docent Dans volgen. Zij begeleidt hen in theorie, praktijk en stages. De masteropleiding  Leren en Innoveren die Arienne heeft afgerond in 2014 heeft haar veel nieuwe kennis gegeven op theoretisch vlak. Zij deed onderzoek naar zelfsturing en peerfeedback en beide past zij veel toe in haar lessen. Zij gaf ook les aan studenten van Fontys (Academie voor Danseducatie), de opleiding Muziektheater op Codarts (2010-2017) en aan studenten theatermaken op de Theaterkade (2002-2008). Van 1998-2012 werkte zij als  docent, repetitor en educatief medewerker bij  De Stilte in Breda. Daarnaast gaf zij les bij o.a. danscentrum Utrecht, Stardance, Het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland,  CKE, Theatergroep DOX, KNGU, Hogeschool In Holland, Avans (PABO), SKVR, Productiehuis Brabant, The Circle Rotterdam.
Arienne heeft zich in de afgelopen jaren geschoold tot GYROKINESIS®-trainer. Zij geeft deze methode aan heel diverse doelgroepen (van amateur tot studenten aan de dansacademie).

GA NAAR HET ONLINE ROOSTER EN AANMELDEN