Workshop Modern en Choreografie – Sanne van der Put

Fotograaf: Daniëlle Corbijn

Sanne van der Put geeft tijdens de Zomer Dansimpuls 2022 twee workshops: Modern en Choreografie. 

Workshop Modern

Deze workshop modern van Sanne is een uitdagende mix van technisch, muzikaal en dansant werken. Gefundeerd op de principes van de Limón techniek, waarin het gebruik van adem, gewicht en zwaartekracht centraal staan. We gaan tevens wat spelen met bewegingsmateriaal en verschillende technische niveaus. Sanne weet je gegarandeerd uit je comfort zone te krijgen: dansplezier, focus, vertrouwen en overgave brengen je veel en ver!

Workshop Choreografie: Geen dag zonder Bach

Op een uptempo en swingende compositie van J.S. Bach werken we aan een moderne choreografische variatie, waarin diverse hoogtelagen, tempi en bewegingskwaliteiten aan bod komen. Na het instuderen hiervan maakt Sanne er met alle deelnemende dansers een compositie van. Na anderhalf uur flink doorwerken dans je dus een complete mini-choreografie.

Over Sanne van der Put

Sanne volgde haar dansopleiding bij het Nederlands Dans Theater, werkte een korte tijd als professioneel danseres en ontdekte al vrij snel dat haar hart lag bij het maken van choreografieën en het lesgeven. Sinds haar opleiding bij het Limón Institute in NYC in 1999 zijn haar moderne lessen sterk gebaseerd op de Limón techniek. Met adem, zwaartekracht, gewicht en een organische flow weet ze allerlei stijlen muziek met dans te verbinden. Sanne is een graag geziene (gast)docent bij zeer verschillende instellingen en uiteenlopende doelgroepen, daarnaast is ze sinds 1995 werkzaam als freelance choreograaf.

GA NAAR HET ONLINE ROOSTER EN AANMELDEN