Workshop Modern – Germa Scholten

Germa Scholten geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2022 een workshop Modern. 

Workshop Modern ‘The body never lies’

In de workshop The body never lies proberen we verder te denken dan alleen techniek. Hoe kun je als danser naast dat je jezelf technisch uitdaagt ook groeien als performer? Hoe kun je je verhaal vertellen en je lichaam laten spreken vanuit verschillende emoties? Energie, beweging en techniek in combinatie met spel en durf.

Germa haar stijl kun je omschrijven als technisch, energiek en uitdagend met een basis in Graham, Limon, Cunningham en Simonson (Jazz). Naast een technische les gaan we aan het werk met repertoire.

Over Germa Scholten

Als kleuter droomde Germa al van het podium, de plek waarop zij als danser haar dromen kan verwezenlijken. In televisiecommercials, talentenshows (mini playbackshow) diverse voorstellingen en een opleiding bij Berry Stevens deed zij als kind haar eerste ervaringen op. Na de middelbare school studeerde af zij aan de Rotterdamse dansacademie. Eerst als docent Modern / Modern Jazz en daarna in een kopstudie als uitvoerend danser. Door de VSB Bank werd Germa geselecteerd om met een beurs een dansopleiding bij Dance Space Inc in New York te volgen. In New York heeft zij eveneens in diverse producties gedanst. Terug in Nederland werkte Germa kort als freelance danseres waarna zij al snel de behoefte kreeg om haar eigen werk te creëren. Allereerst als choreograaf en later als initiator, conceptontwikkelaar en uitvoerend producent van talrijke voorstellingen. Dit deed zij zelfstandig, in opdracht van derden en in de laatste jaren als medeoprichter en artistiek leider  van Vuur & Vlam Produkties samen met Marjan Hommes.

Germa broedt en broeit heeft 1001 ideeën die zij realiseert van concept tot uitvoering. Zij verkiest een multidisciplinaire uitwerking met gevoel voor de tijdsgeest en een eigen herkenbare signatuur; nooit aan de oppervlakte maar altijd zoekend naar een diepere laag.

Naast haar werk als theatermaker is Germa al meer dan 30 jaar docent. Zij doceerde onder meer op Landstede,  Deltion, Fontys en MBO dans Goes in de vakken moderne dans en dansgeschiedenis en werkte freelance in Nederland en België. Daarnaast was zij examen en studiebegeleider. Germa is als bestuurder betrokken bij Fonds Amateurkunst Zwolle en is zij werkzaam als conceptontwikkelaar bij de Stadsgehoorzaal te Kampen. Zij is getrouwd en moeder van drie kinderen.

GA NAAR HET ONLINE ROOSTER EN AANMELDEN