Workshop ModernJazz – Esther Nederpelt

Foto: Sjoerd Derine | Fotoshoot docententeam Dansschool EDC – KunstenHuis Idea

Esther Nederpelt geeft tijdens de ZomerDansImpuls 2022 een workshop ModernJazz.

ModernJazz

In deze ModernJazz les combineert Esther diverse kernkwaliteiten van jazzdans en moderne dans tot een eigentijdse mix van bewegingen die je dans laten ervaren van je kruin tot aan je tenen. In een dynamische stroom van flow en dynamiek neemt Esther je mee in dans, waarbij ze je tegelijkertijd openheid geeft in de methodische en didactische keuzes die zij (ter plekke en met haar groepen) maakt als docent. Lage, horizontale bewegingen, maximaliseren, ademhaling, timing, vormgeven, overgave, persoonlijke zeggingskracht in de beweging… Al dat soort heerlijks! Kom je meegenieten van deze les? Uit je hoofd en in je lijf, verbonden met jezelf en met elkaar.

Over Esther Nederpelt

Esther Nederpelt is al jaren als gedreven danseres en dansdocent actief in het werkveld in de zowel de dansstijlen Modern en Jazz, met haar absolute favoriete mix van deze twee op nummer 1: ModernJazz. Zij geeft diverse open lessen, gastlessen en workshops in binnen- en buitenland, met als favoriete doelgroep ‘dansdocenten’.

Esther studeerde in 2004 af aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na haar opleiding gaf zij les aan en coachte de meest uiteenlopende groepen: kinderen vanaf 3 jaar en ouder, jongeren in justitiële inrichtingen, studenten aan de dansvakopleiding en volwassenen tot 80 jaar, van beginners tot gevorderden. Zij heeft zich afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in het coachen en werken van en met dansdocenten, een doelgroep die al heel lang haar hart heeft gestolen.

Als bestuurslid werkt zij momenteel met veel plezier bij Dansbelang, waar zij bijeenkomsten als Meet & Share’s, workshops en andere inspirerende en verbindende initiatieven helpt vormgeven.

In 2007 en 2008 danste zij in New York in o.a. The Next Stage Project, het Ko-Ryo Dance Theater en het Labirinth Dance Theater. Als uitvoerend danser werkt zij graag samen met live muziek, waarbij diverse samenwerkingen tot stand zijn gekomen. Met de kinderdansvoorstelling Anders Is Cool en haar eigen voorstellingen en choreografieën danste Esther door heel Nederland.

In zowel haar dans als in haar lesgeven komen dansbeleving en danstechniek op een zeer praktisch en toepasbare manier samen, waarin het delen van de innerlijke drijfveer om te dansen de verbindingen legt. Haar dansstijl is geïnspireerd op een fysiek spel tussen kracht en ontspanning, een vloeiende flow met een dynamische explosie van energie. Dans is passie, alles geven, volledigheid, ongeremdheid, het gebruiken van je lichaam op de juiste (jouw) manier, je laten gaan, vrijheid, creativiteit en vooral: genieten en jezelf zijn!

GA NAAR HET ONLINE ROOSTER EN AANMELDEN