DansImpuls 1 Daagse – Didactiek Hiphop en Kinderen/Klassiek

Een speciale dag boordevol informatie, om je vakkennis te verdiepen en te verbreden.

Deze Eendaagse DansImpuls staat in het teken van methodiek en didactiek vanuit twee stijlen, Hiphop en Klassiek Ballet.

Diverse docenten zullen hun kennis met je delen in verschillende werkvormen, zowel theoretisch als in de praktijk.

Hopelijk tot 12 maart bij de Eendaagse DansImpuls te Zeist.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees snel!

Dagticket 90,- of per workshop 50,-

(Dansbelang leden ontvangen 20% korting)

Praktische Info:

Locatie: Het Kunstenhuis, Egelinglaan 2B, 3705 TC Zeist
Datum: 12 Maart 2023

Rooster:
9:45 inloop
10:00 – 12:45 Workshop Hiphop Kids met Nash Smith
12:45-13:30 pauze
13:30- 16:30 Workshop Kinderen en Klassiek met Saskia Sap en Maurice Berger

INSCHRIJVEN
DagkaartHipHopKinderen/Klassiek

 

Methodiek HipHop Kids 6 t/m 12 jaar

Nash zal zoals altijd met zijn tomeloze enthousiasmerende energie deze verdiepende workshop vormgeven. Dit keer duiken we in het thema ‘Methodiek voor Kids 6 t/m 12 jaar’. Hoe kun je de basics van HipHop op een leuke en inspirerende manier aanbieden? Een methodische, praktische en verdiepende workshop met praktijkopdrachten.

Over Nash Smith

Nash Smith is zo’n 21 jaar docent sport en dans. Vanuit een achtergrond in topsport van twee uiteenlopende sporten, richt Nash zich op mobiliteitsbevordering binnen elke discipline van bewegen, en neemt hij kennis en ervaring mee in zijn lessen. Nash Smith werkt met alle leeftijden en ontwikkelde zich als docent in speciaal onderwijs en/of kinderen met een rugzak.

Meer weten over Nash? Bekijk zeker het interview in dansdocent.nu.

Kinderen en Klassiek Ballet

Klassiek ballet geven aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar is een vak apart. De klassieke dansstijl vraagt specifieke prestaties, die niet altijd lijken te matchen met ons lichaam, laat staan met het lichaam van een kind in de groeifase. Hoe kan je als dansdocent klassieke balletlessen aan kinderen geven op een gezonde en speelse manier, zodat het past bij de kinderleeftijd? Hoe maak je een verantwoorde opbouw in je klassieke lessen, waarbij je recht doet aan de klassieke stijl en de kinderen ook lekker kan laten genieten van het dansen?

Maurice Berger en Saskia Sap geven je in deze verdiepende workshop (een korte inleiding in de theorie en vervolgens veel praktijkopdrachten die je als groep samen gaat uitproberen) allerlei achtergronden, handvatten en lesideeën voor klassieke balletlessen voor de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Met hun jarenlange ervaring in de klassieke methodiek en didaktiek, zowel aan de professionele dansopleidingen als in de amateurdansstudio’s, bieden ze je nieuwe inspiratie voor klassieke kinderlessen anno 2023.

Als je tijdens de ZomerDansImpuls in augustus 2022 de eerste workshop Kinderen en Klassiek Ballet hebt gevolgd, krijg je op deze workshop 30% korting en kun je deze middag als een vervolg zien. Er is veel tijd gereserveerd voor het praktisch oefenen met allerlei voorbeeldopdrachten en voor het stellen van vragen.

Over Maurice Berger

Maurice volgde zijn dansopleiding aan de Nel Roos Academie (de huidige NBA) te Amsterdam en danste zeven jaar bij het Scapino Ballet, in verschillende choreografieën en stijlen. Daar maakte hij tevens deel uit van de educatieve afdeling van het gezelschap. Bij de Royal Academy of Dancing te Londen volgde hij de ‘Professional Dancers Teaching Course’, waarvoor hij een Kunstbeurs ontving van het toenmalige Ministerie van WVC. Maurice heeft jarenlang lesgegeven in klassiek ballet aan de Scapino Dansacademie (nu Academie voor Theater en Dans/AHK) bij de opleidingen Toneeldans, Docent Dans, Jazz- en Moderne Dans en bij de Vooropleiding. Tevens was hij docent Analyse volgens de Vaganova methode en was hij voorstellingsleider bij de jaarlijkse eindvoorstellingen.

Vanaf 1990 is hij werkzaam als freelance balletdocent/coach/repetitor/artistiek coördinator, in zowel binnen- als buitenland: o.a. Broadway Dance Center New York, Peridance New York, The Irish National Ballet, Dansgroep Krisztina de Châtel,  Barry Stevens Dance Unlimited, Dansacademie Arnhem (Artez), Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, Amsterdam Dance Center, Het Ballet Centrum te Bunnik en Balletschool Cabriole te Naarden. Sinds 2019 is hij als coach en begeleider werkzaam voor de cursus Verklaring van Bekwaamheid van Dansbelang NBDO.

Over Saskia Sap

Saskia volgde de opleiding Docent Dans aan de Nel Roos Academie (nu Academie voor Theater en Dans/AHK), met als specialisatie klassiek ballet en jazzdans. Daarna studeerde zij Pedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Al meer dan 25 jaar is zij als docent pedagogiek & psychologie en stagebegeleider verbonden aan de hbo-opleiding Docent Dans van de AHK. Daarnaast is zij gastdocent en examinator aan de mbo-dansopleiding PACT+ in Amsterdam.

Haar eigen dansstudio heeft Saskia in 2019 overgedragen om meer tijd te hebben voor bestuurs-, opleidings- en onderzoekswerk. Zo is zij secretaris en cursuscoördinator bij Dansbelang NBDO en heeft zij kortgeleden een lectoraats-onderzoek afgerond naar dansend taal leren voor NT-2 kinderen in groep 1 en 2 van het basisonderwijs. In haar baan als adviseur/projectleider KDV bij NEOS cultuuronderwijs probeert zij kunstvakdocenten in te zetten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Daarnaast schrijft zij over dans en didactiek voor de vakbladen Dansdocent.nu en Kunstzone. Ook geeft zij op projectbasis nog steeds met liefde dansles.