BHV Herhaling zaterdag 14 januari 2023

Wanneer: 14 januari 2023 @ 13:30 – 17:00
Waar: Dansstudio Natya, Dansstudio Natya, Zuidlarenstraat 57, Gebouw Zuid 54, Unit 1.24, 2545 VP Den Haag

 

ALV Dansbelang

Wanneer: 20 juni 2020 @ 13:00 – 14:30
Waar: Zoom

Geacht Dansbelang lid, Het Dansbelang NBDO-bestuur nodigt je hierbij van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 20 juni 2020. Tijdstip: 13.00 – 14.30 uur Online vergadering via ZOOM.   Besproken o.a. wordt het volgende: Jaarverslag 2019, begroting 2020, Verklaring van Bekwaamheid Dansdocent, Zomer Dansimpuls, beleid en plannen komende jaren, bestuurssamenstelling en rondvraag (zie bijgevoegde agenda ALV). Tijdens deze ALV nemen we afscheid van bestuurslid Daphne Brok.   Aanmelden ledenvergadering: Via “beantwoorden” van deze mail kun je je aanmelden voor de ledenvergadering. Gelieve te reageren voor 16 juni a.s. Ook kun je aangeven wanneer je verhinderd bent. Bij je reactie kun je jouw eventuele opmerkingen en/of aandachtspunten voor de ledenvergadering doorgeven. Na aanmelding voor de ALV ontvang je de bijbehorende stukken. Enkele dagen voor de ALV ontvang je de link naar dit ZOOM-overleg. Mocht je niet in de gelegenheid zijn aan te sluiten en wil je de stukken ontvangen, dan vernemen we dat graag. Wij hopen dat vele leden in de gelegenheid zijn om hierbij aan te kunnen sluiten. Hoe meer leden deelnemen, hoe meer we met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren en bereiken en daar samen de vruchten van plukken.  

ZomerDansImpuls 2020

Wanneer: 19 augustus 2020 @ 10:00 – 21 augustus 2020 @ 16:30
Waar: Artez, Arnhem, Onderlangs 9, Arnhem

Kom en doe mee aan de ZomerDansImpuls 2020 bij de Academie voor Theater en Dans ArtEZ in Arnhem! Het programma van de zomercursus voor dansdocenten van 19 t/m 21 augustus is nu bekend en de inschrijvingen zijn gestart. Een zomerse danscursus voor docenten waarin je je bewegend lijf wakker maakt en je weer met nieuwe inzichten naar huis gaat. Dat is de ZomerDansImpuls! Voor meer informatie kijk op de website.

1daagse dansimpuls Blessure preventie

Wanneer: 10 mei 2020 @ 10:00 – 16:00
Waar: Balletschool Marieke van der Heijden, Amsterdam

In deze interactieve workshop leer je over verschillende dans blessures, zodat je ze kan herkennen in je dans- en lespraktijk. Op basis van wetenschappelijk literatuur onderzoeken we blessurepreventie en -revalidatie met betrekking tot aandoeningen van de heup, knie en de enkel bij dansers van alle niveaus. We zijn deze dag te gast bij balletschool Marieke van der Heijden in Amsterdam. De dag is inclusief lunch. Voor meer informatie over deze dag en aanmelden kijk hier. Leden van Dansbelang kunnen deze dag (met korting) voor slechts €63,50 volgen.

1daagse dansimpuls Exploring space & bodyweight

Wanneer: 9 februari 2020 @ 10:00 – 16:00
Waar: Korzo theater, Den Haag

Zoals jullie weten is er op 9 februari weer een nieuwe dansimpuls 1-day intensive gepland. Met de grootse Peggy Baker wel te verstaan! Peggy Baker wordt geroemd als een van de meest opvallende en invloedrijke hedendaagse dansers van haar generatie. Haar unieke vaardigheden zijn het resultaat van een opleiding in zowel dans als theater, die in eerste instantie werd gevolgd op de afdeling drama van de Universiteit van Alberta, en vervolgens op The School of Toronto Dance Theatre, en in New York aan de Martha Graham School en de Herbert Berghof Studio. Peggy Baker is geëerd met talrijke prijzen voor haar buitengewone prestaties en bijdragen, waaronder de Governor General’s Award for Lifetime Achievement (2009), vijf Dora Mavor Moore Awards, eredoctoraten van de Universiteit van Calgary en York, een Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal, NOW Magazine’s 2014 & 2015 Reader’s Choice for Best Choreographer, en nog veel meer. We zijn deze dag te gast bij het Korzo theater in Den Haag. De dag is inclusief lunch. Leden van Dansbelang betalen (met korting) slechts € 63,50. Meld je nog snel aan want vol=vol!

Holland Dance Festival

Danceable met Het Nationale Ballet
Wanneer: 22 januari 2020 – 8 februari 2020 hele dag
Waar: Korzo Theater, Den Haag, Prinsestraat 42

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival vindt plaats in januari en februari 2020. Gedurende drie weken staat Den Haag volledig in het teken van de internationale dans. In totaal zijn in deze periode zo’n vijftig voorstellingen van over de hele wereld in de Haagse theaters te zien, die samen het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans onderstrepen. Een groeiend aantal van de festivalproducties is bovendien ook in Amsterdam en Delft te zien én deze komende editie voor het eerst eveneens in Tilburg. Voor alle voorstellingen in Den Haag geldt: jonger dan 27 jaar? Slechts €10 per kaartje. Kijk hier voor meer informatie over de workshops.

AmsterDans competition

Wanneer: 21 maart 2020 – 22 maart 2020 hele dag
Waar: Meervaart Theater

Een weekend vol masterclasses en natuurlijk de AmsterDans competitie. De competitie is verdeeld in de volgende categorieën: Ballet, Modern/Contemporary, Choreographic Composition Er is een aparte categorie voor solo’s en pre-professionele dansers en academie studenten. Voor meer informatie en aanmelden kijk op: https://www.amsterdans.org

BHV herhalingscursus

Wanneer: 18 januari 2020 @ 09:00 – 14:30
Waar: Balletschool Paulette Willemse, Ruiterstraat 23, Zaltbommel

Op zaterdag 18 januari 2020 vindt weer de jaarlijkse BHV herhalingscursus plaats. Deze wordt georganiseerd door Dansbelang en Realert. Voor meer informatie en aanmelden kijk op: https://www.dansbelang.nl/2019/10/bhv-herhaling-18-januari-2020/ Voor deelname aan deze cursus dien je de basis BHV cursus succesvol te hebben gevolgd. Deze dag is zowel voor leden als niet-leden te volgen.