Agenda

okt
21
zo
Jazzdans 1daagse dansimpuls @ Dansstudio Flex
okt 21 @ 10:30 – 16:45
Jazzdans 1daagse dansimpuls @ Dansstudio Flex | Nijmegen | Gelderland | Nederland

De eerste Dansimpuls eendaagse wordt verzorgd door Esther Nederpelt en staat in het teken van Jazz. In drie verdiepende sessies neemt Esther je mee langs de drie kernkwaliteiten van jazzdans: coördinatie, muzikaliteit en bewegingsintentie. De jazzdansgeschiedenis wordt deze dag gebruikt als inspiratiebron, waarbij de inspiratie wordt omgezet naar het hier en nu. De sessies worden op een zeer praktische wijze vormgegeven, zodat jij als dansdocent de toepassing op de werkvloer direct kunt ervaren en kunt meenemen naar jouw lespraktijk.

 

Boek voor  oktober en maak gebruik van de vroegboekkorting. Leden van Dansbelang ontvangen 20% ledenkorting!

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

jan
6
zo
Modern floorwork 1daagse dansimpuls @ Dansinstituut Dolstra
jan 6 @ 10:30 – 16:15
Modern floorwork 1daagse dansimpuls @ Dansinstituut Dolstra | IJsselstein | Utrecht | Nederland

De tweede Dansimpuls eendaagse wordt verzorgd door Lotte Dekkers en staat in het teken van modern floorwork. Tijdens de eerste sessie laat Lotte je kennismaken met de basisprincipes van de Flying Low techniek. Er is aandacht voor de relatie met de vloer en de wijze waarop zich dat verhoudt tot de lichaamsconnecties. De tweede sessie leert je meer over de context waarbinnen Flying Low zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Aan de hand van verschillende opdrachten en werkvormen ervaar je een combinatie van praktische Floorwork-lessen en deelt Lotte ook haar ervaring met de filosofie van David Zambrano bij wie zij ruim 5,5 jaar heeft getraind. De afsluitende sessie geeft je de mogelijkheid om de filosofie toe te passen in de floorworklessen binnen jouw eigen fysiek. Een verdiepende aanpak om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de dag mee af te sluiten.

Boek voor  oktober en maak gebruik van de vroegboekkorting. Leden van Dansbelang ontvangen 20% ledenkorting!

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

jan
12
za
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht
jan 12 @ 09:00 – 21:00
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Danspiratie festival: waar dansdocenten, dansgezelschappen, dansopleidingen en leveranciers elkaar ontmoeten voor inspiratie en co-creatie.

Tijdens het Danspiratie Festival gaan dansdocenten zelf op zoek naar het antwoord. In het thema #dansvooriedereen draait deze dag om de groei als mens, als collega, als danser, als maker, als docent en als danserpreuner.

Docenten komen om te genieten van workshops, masterclasses, food, fun, focus, ontmoeten, delen, doelgroepen in de spotlight, leiderschap, visionboard maken, nieuwe ideeën, dansgezelschappen, koffie drinken, dansen, kunst, netwerken, dans-markt, kostuumatelier, doen, docentschap, kleding, dansfotografie, muziek, boeken, thee, maken, cadeau’s, dans surprises, (na)scholing, inspiratie, informatie, danserpreneurschap en …

feb
24
zo
Partnerwerk 1daagse dansimpuls @ Dance studio Natya
feb 24 @ 10:30 – 16:15

De derde Dansimpuls eendaagse wordt verzorgd door Min Hee Bervoets en Michel Froget en staat in het teken van partnerwerk. Tijdens deze dag gaat het over partnerwerk in de breedste zin van het woord, waarbij er nadrukkelijk oog is voor de verschillende werkvormen, technieken en het werken met verschillende doelgroepen. Min Hee en Michel nemen je deze dag mee de vloer op en leren je methodische en didactische elementen waar je met partnerwerk mee aan de slag kunt in jouw eigen praktijk. In het ochtendprogramma ligt de focus op partnerwerk met kinderen, in de middag staan de doelgroepen van 13 jaar en ouder centraal. De dag wordt afgesloten met opdrachten waarin je de input van deze dag kunt verwerken.

 

Boek voor  oktober en maak gebruik van de vroegboekkorting. Leden van Dansbelang ontvangen 20% ledenkorting!

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.