Agenda

mrt
4
zo
1daagse dansimpuls Martin Meng 4 maart
mrt 4 @ 10:00 – 16:30
1daagse dansimpuls Martin Meng 4 maart @ Houten | Utrecht | Nederland

Met veel plezier kan ik je melden dat het is gelukt om een vervolgdag activiteit op de 1daagse dansimpuls dag van 29 oktober jl.

Deze terugkom/verdiepingsdag (1Daagse Dansimpuls) vindt plaats op Zondag 4 maart a.s. van 10.30 tot ca. 16.30 uur dit keer in Houten (Utrecht).
Dit keer zijn we te gast bij de dansstudio van Olga van Koningsbrugge, de Kruisboog 12, in Houten. Voor de deur kun je gratis parkeren. Kom je met de trein dan halen we je op van het station en brengen je naar de studio.

Het programma van die 1daagse-Dansimpuls ziet er als volgt uit:
10.00 – 10.30 inloop
10.30 – 12.00 Een werksessie met uitleg en toelichting van Martin Meng van de door hem ontwikkelde reeks oefening om op een gezonde manier tot een maximaal fysiek resultaat te komen (binnen het kader van de individuele mogelijkheden van je leerlingen) (praktisch)
12.00 – 13.00 lunch
13.00 – 14.30 Thema: correcte houding en balans (zowel praktisch als theoretisch)
14.30 – 14.45 korte pauze
14.45 – 16.15 Repertoire, Choreografische oefening in de neoklassieke stijl. Het is een op de principes van Balanchine gebaseerde, door Martin gemaakte choreografie. (praktisch)

 

Martin Meng

Martin Meng danste bij Het Nationale Ballet in Amsterdam, The National Ballet of Canada en bij het Deutsche Operaballet in Berlijn. In 1994 startte hij zijn carrière als balletmeester bij wat nu het Polish National Ballet in Warschau heet. Sindsdien werkt hij ook als freelance docent o.a. Koninklijke Balletschool Antwerpen ; Netherlands Dance Theatre Summercourse; De Nationale Ballet Academie Amsterdam en koninklijk Conservatorium in Den Haag en Zomer-Dansimpuls 2017.

Portret: https://www.youtube.com/watch?v=fbfeKwC-u7E
Training in Helsinki: https://www.youtube.com/watch?v=ywQZEgqS_c4


Inschrijving

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Daphne@dansbelang.nl met vermelding van “ inschrijving 1daagse Dansimpuls 4 maart” + naam deelnemer(s) en wel of geen lid Dansbelang of laatstejaars student (plus naam van betreffende dansvakopleiding) en eventuele dieetwensen. De inschrijving sluit op 27 februari. In de bijlage vind je de Inschrijfvoorwaarden

Deelnemersbijdrage is € 85,- voor de gehele dag inclusief lunch.
Leden Dansbelang en laatstejaars studenten dansvakopleidingen krijgen 20 % korting (dus € 68,-). Vroegboekkorting is 15% als inschrijving en betaling voor 23 februari bij Dansbelang is binnengekomen. (het voor jou geldende bedrag kun je direct overmaken naar de bankrekening van Dansbelang: NL54 INGB 0000429049 onder vermelding van “1daagse Dansimpuls maart 2018”

Met vriendelijke groet, mede namens Dansbelang en Holland Dance,

Daphne Brok,
Projectleiding 1daagse Dansimpuls 4 maart 2018

daphne@dansbelang.nl www.dansbelang.nl

 

mrt
10
za
AmsterDans 2018 @ Chasse Dance Studios
mrt 10 – mrt 11 hele dag
AmsterDans 2018 @ Chasse Dance Studios | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Op 10 en 11 maart 2018 vindt AmsterDans 2018 plaats, de derde editie van het internationale dansconcours voor amateurdansers.

Het eerste internationale dansconcours AmsterDans

De competitie biedt dansers, dansscholen en dansdocenten een kans om samen te komen in een omgeving van ‘vriendschappelijke’ competitie. Het doel is van elkaar te kunnen leren en elkaar te inspireren. Deelnemers hebben de mogelijkheid te benchmarken: je kunt dansers, docenten en dansscholen met elkaar vergelijken.

Wie kunnen meedoen?

De indeling van de competitie bestaat uit diverse categorieën, waaronder solo’s, duetten en groepswerk, in de genres ballet, modern en hedendaags en in de categorie choreografie. Deelnemers aan de competitie worden ingedeeld naar leeftijd. Nieuw in 2018 is de categorie ‘Opkomende Dansgroepen’.

De jury

Elk jaar beoordeelt een internationaal samengestelde jury de dansoptredens. Bijzonder is dat dit jaar choreografen en artistiek leiders Conny Janssen en Emio Greco plaatsnemen in de jury.

Lokatie

AmsterDans 2018 vindt plaats in de Chassé Dance Studios en het Compagnietheater in Amsterdam. Dansbelang NBDO steunt AmsterDans sinds de oprichting.

Bestuursvergadering @ Utrecht Centraal
mrt 10 @ 10:00 – 12:30
apr
7
za
Algemene ledenvergadering @ Utrecht Centraal
apr 7 @ 13:00 – 16:00
mei
25
vr
Save the date: 25 en 26 mei 2018 slotconferentie Next Move
mei 25 @ 12:00 – mei 26 @ 14:00
Save the date: 25 en 26 mei 2018 slotconferentie Next Move @ Arnhem | Gelderland | Nederland

Op 25 en 26 mei 2018 vindt in Arnhem de tweedaagse conferentie Next Move plaats. Deze conferentie maakt deel uit van een internationaal project dat de focus legt op de toekomst van dans- en muziekeducatie. Het resultaat van deze focus is een inclusieve visie op dans en muziek.

In 2016 vond ook een Next Move conferentie plaats. Dansbelang NBDO is sinds de start in 2015 als werkveldvertegenwoordiger betrokken bij het onderzoeksproject. Zo stuurde Dansbelang NBDO op verzoek van Next Move in de eerste fase van dit Erasmus+ project een enquête naar leden met vragen over “redefining the position of the dance teacher” (herdefiniëring van de positie van de dansdocent).

De conferentie in mei sluit het project af.

MEER INFORMATIE

 

jan
12
za
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht
jan 12 @ 09:00 – 21:00
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Danspiratie festival: waar dansdocenten, dansgezelschappen, dansopleidingen en leveranciers elkaar ontmoeten voor inspiratie en co-creatie.

Tijdens het Danspiratie Festival gaan dansdocenten zelf op zoek naar het antwoord. In het thema #dansvooriedereen draait deze dag om de groei als mens, als collega, als danser, als maker, als docent en als danserpreuner.

Docenten komen om te genieten van workshops, masterclasses, food, fun, focus, ontmoeten, delen, doelgroepen in de spotlight, leiderschap, visionboard maken, nieuwe ideeën, dansgezelschappen, koffie drinken, dansen, kunst, netwerken, dans-markt, kostuumatelier, doen, docentschap, kleding, dansfotografie, muziek, boeken, thee, maken, cadeau’s, dans surprises, (na)scholing, inspiratie, informatie, danserpreneurschap en …