Agenda

nov
28
di
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater
nov 28 @ 09:30 – 16:30
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 28 november 2017 vinden dansdocenten en leerkrachten elkaar tijdens de conferentie Danseducatie met Kwaliteit in het Korzo theater in Den Haag. Dansbelang, Holland Dance en het LKCA organiseren de dag.

Conferentie Danseducatie met Kwaliteit

Over dans in het primair onderwijs

Kenmerken: informatief, verdiepend, interactief.

Tijdens de conferentie zal er sprake zijn van een intensieve ontmoeting tussen dansdocenten en leerkrachten, tussen praktijk, theorie en beleid, tussen vorm en inhoud. Er zijn demonstraties, lezingen, discussies, workshops en posterpresentaties, waarin diverse aspecten van danseducatie in het PO aan bod komen.

Wat zijn trends en ontwikkelingen?

Programma

Bekijk hier het volledige programma.

Locatie

De conferentie Danseducatie met Kwaliteit vindt op 28 november 2017 plaats in het Korzo theater aan de Prinsestraat 42 in Den Haag.

Meer informatie

Tijd: 9.30 – 17.30 uur

Kosten: € 75,- , studenten € 40,- (inclusief lunch en koffie/thee)

Aanmelden
dec
4
ma
Studiedag Kunstvakken in het VMBO
dec 4 @ 09:30 – 16:30
Studiedag Kunstvakken in het VMBO

Deze enthousiasmerende VMBO-kunstvakkenbrede studiedag zal dit jaar op 4 december van 10.00 tot 16.00 uur zijn. De samenwerking met de collegakunstvakverenigingen komt ook deze dag tot uitdrukking.

Viola van Lanschot van het SLO start met een presentatie. Zij zal ingaan op het vernieuwde CKV in het vmbo. Daarna gaat een spreker in op het thema van het eindexamen. Dit jaar is het thema ‘De stad’. In de tweede SLO-bijdrage zal Viola toelichten welke veranderingen er plaats hebben gevonden in de bovenbouw van het vmbo en welke kansen dat voor de kunstvakken kan geven.

Workshops CKV

In de middag zijn er praktijkgerichte CKV-workshops vanuit de verschillende kunstdisciplines en vanuit de bovenbouw beroepsgerichte kunstkeuzevakken. Het laatste deel van de middag geeft ruimte aan de examendocenten kunstvakken 2 (beeldend, dans, drama en muziek). Wees daar bij; good practice en uitwisselen en bijdragen vanuit het College voor Toetsen en Examens en Cito.

Lees meer op vonk.nl

Aanmelden
jan
20
za
BHV dag
jan 20 hele dag
feb
3
za
Winter Dansimpuls 2018 @ Korzo theater
feb 3 @ 10:00 – feb 4 @ 16:00
Winter Dansimpuls 2018 @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 3 en 4 februari vindt in het Korzo theater in Den Haag de Winter Dansimpuls 2018 plaats. Meer informatie volgt!

jan
12
za
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht
jan 12 @ 09:00 – 21:00
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Danspiratie festival: waar dansdocenten, dansgezelschappen, dansopleidingen en leveranciers elkaar ontmoeten voor inspiratie en co-creatie.

Tijdens het Danspiratie Festival gaan dansdocenten zelf op zoek naar het antwoord. In het thema #dansvooriedereen draait deze dag om de groei als mens, als collega, als danser, als maker, als docent en als danserpreuner.

Docenten komen om te genieten van workshops, masterclasses, food, fun, focus, ontmoeten, delen, doelgroepen in de spotlight, leiderschap, visionboard maken, nieuwe ideeën, dansgezelschappen, koffie drinken, dansen, kunst, netwerken, dans-markt, kostuumatelier, doen, docentschap, kleding, dansfotografie, muziek, boeken, thee, maken, cadeau’s, dans surprises, (na)scholing, inspiratie, informatie, danserpreneurschap en …