Agenda

okt
29
zo
1daagse Dansimpuls met Martin Meng @ cultureel centrum Perron-3
okt 29 @ 10:30 – 16:30
1daagse Dansimpuls met Martin Meng @ cultureel centrum Perron-3 | Rosmalen | Noord-Brabant | Nederland

Op zondag 29 oktober brengt Martin Meng een inspirerende dansimpuls in Rosmalen. Deze dag draagt het thema ‘klassiek ballet’ en gaat dieper in op de door hem ontwikkelde reeks van stretch – en versterkende oefeningen. 

Hieronder vind je het dagprogramma, de kosten en hoe je je kunt aanmelden. Wees er snel bij want vol = vol!

Het programma

10.00 – 10.30 inloop
10.30 – 12.00 een werksessie met uitleg en toelichting van Martin Meng aan de hand van de filmregistratie van de door hem ontwikkelde reeks oefening om op een gezonde manier tot een maximaal fysiek resultaat te komen (binnen het kader van de individuele mogelijkheden van je leerlingen)
12.00 – 13.00 uur lunch en uitwisseling
13.00 – ca. 14.15 uur actieve les aan de deelnemers om zelf aan den lijve die serie van voorbereidende stretch en versterkende oefeningen (ook op de vloer) te ervaren
14.15 – 14.30 korte pauze
14.30 – 16.00 klassieke les; eerste deel techniek en aansluitend dansant deel door de ruimte.

Locatie

De studio is gevestigd in cultureel centrum Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1 te Rosmalen. De trein stopt voor de deur en er is volop gratis parkeer gelegenheid.

Inschrijving

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Daphne@dansbelang.nl met vermelding van “inschrijving 1daagse Dansimpuls 29 oktober” + naam deelnemer(s) en wel of geen lid Dansbelang of laatstejaars student (plus naam van betreffende dansvakopleiding).

Kosten

Deelnemersbijdrage is € 85,- voor de gehele dag inclusief lunch. Leden Dansbelang en laatstejaars studenten dansvakopleidingen krijgen 20 % korting (dus € 68,-). Vroegboekkorting is 15% als inschrijving en betaling voor 19 oktober bij Dansbelang is binnengekomen.

Het voor jou geldende bedrag kun je direct overmaken naar de bankrekening van Dansbelang: NL54 INGB 0000429049 onder vermelding van “1daagse Dansimpuls okt. 2017”.

Over Martin Meng

Martin Meng danste bij Het Nationale Ballet in Amsterdam, The National Ballet of Canada en bij het Deutsche Operaballet in Berlijn. In 1994 startte hij zijn carrière als balletmeester bij wat nu het Polish National Ballet in Warschau heet. Sindsdien werkt hij ook als freelance docent bij onder andere de Koninklijke Balletschool Antwerpen; NDT Summercourse; de Nationale Ballet Academie Amsterdam; het koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij de Zomer-Dansimpuls 2017.

nov
3
vr
Danceable 2017
nov 3 @ 10:00 – nov 5 @ 13:45
Danceable 2017

Op 3, 4 en 5 november organiseert Holland Dance DanceAble 2017, het vervolg op het succesvolle DanceAble 2015. Met dit driedaagse evenement bevraagt Holland Dance de traditionele kijk op dans als een tak van sport die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam. Bij inclusiedans doet iedereen mee. Mensen met en zonder fysieke en/of mentale beperking dansen samen.

Wereldwijd krijgt deze dansvorm steeds meer aandacht en Holland Dance heeft de ambitie om inclusiedans in Nederland stevig op de kaart te zetten. De organisatie van het DanceAble Event belicht enerzijds de artistieke kansen van het ‘schoonheid scheppen met een beperking’. Anderzijds gaat inclusiedans over mogelijkheden creëren om te dansen voor mensen die een beperking hebben.

nov
28
di
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater
nov 28 @ 09:30 – 16:30
Conferentie Danseducatie met Kwaliteit @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 28 november 2017 vinden dansdocenten en leerkrachten elkaar tijdens de conferentie Danseducatie met Kwaliteit in het Korzo theater in Den Haag. Dansbelang, Holland Dance en het LKCA organiseren de dag.

Conferentie Danseducatie met Kwaliteit

Over dans in het primair onderwijs

Kenmerken: informatief, verdiepend, interactief.

Tijdens de conferentie zal er sprake zijn van een intensieve ontmoeting tussen dansdocenten en leerkrachten, tussen praktijk, theorie en beleid, tussen vorm en inhoud. Er zijn demonstraties, lezingen, discussies, workshops en posterpresentaties, waarin diverse aspecten van danseducatie in het PO aan bod komen.

Wat zijn trends en ontwikkelingen?

Programma

Bekijk hier het volledige programma.

Locatie

De conferentie Danseducatie met Kwaliteit vindt op 28 november 2017 plaats in het Korzo theater aan de Prinsestraat 42 in Den Haag.

Meer informatie

Tijd: 9.30 – 17.30 uur

Kosten: € 75,- , studenten € 40,- (inclusief lunch en koffie/thee)

Aanmelden
dec
4
ma
Studiedag Kunstvakken in het VMBO
dec 4 @ 09:30 – 16:30
Studiedag Kunstvakken in het VMBO

Deze enthousiasmerende VMBO-kunstvakkenbrede studiedag zal dit jaar op 4 december van 10.00 tot 16.00 uur zijn. De samenwerking met de collegakunstvakverenigingen komt ook deze dag tot uitdrukking.

Viola van Lanschot van het SLO start met een presentatie. Zij zal ingaan op het vernieuwde CKV in het vmbo. Daarna gaat een spreker in op het thema van het eindexamen. Dit jaar is het thema ‘De stad’. In de tweede SLO-bijdrage zal Viola toelichten welke veranderingen er plaats hebben gevonden in de bovenbouw van het vmbo en welke kansen dat voor de kunstvakken kan geven.

Workshops CKV

In de middag zijn er praktijkgerichte CKV-workshops vanuit de verschillende kunstdisciplines en vanuit de bovenbouw beroepsgerichte kunstkeuzevakken. Het laatste deel van de middag geeft ruimte aan de examendocenten kunstvakken 2 (beeldend, dans, drama en muziek). Wees daar bij; good practice en uitwisselen en bijdragen vanuit het College voor Toetsen en Examens en Cito.

Lees meer op vonk.nl

Aanmelden
jan
20
za
BHV dag
jan 20 hele dag
feb
3
za
Winter Dansimpuls 2018 @ Korzo theater
feb 3 @ 10:00 – feb 4 @ 16:00
Winter Dansimpuls 2018 @ Korzo theater | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op 3 en 4 februari vindt in het Korzo theater in Den Haag de Winter Dansimpuls 2018 plaats. Meer informatie volgt!

jan
12
za
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht
jan 12 @ 09:00 – 21:00
Danspiratie festival @ Het Huis Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Danspiratie festival: waar dansdocenten, dansgezelschappen, dansopleidingen en leveranciers elkaar ontmoeten voor inspiratie en co-creatie.

Tijdens het Danspiratie Festival gaan dansdocenten zelf op zoek naar het antwoord. In het thema #dansvooriedereen draait deze dag om de groei als mens, als collega, als danser, als maker, als docent en als danserpreuner.

Docenten komen om te genieten van workshops, masterclasses, food, fun, focus, ontmoeten, delen, doelgroepen in de spotlight, leiderschap, visionboard maken, nieuwe ideeën, dansgezelschappen, koffie drinken, dansen, kunst, netwerken, dans-markt, kostuumatelier, doen, docentschap, kleding, dansfotografie, muziek, boeken, thee, maken, cadeau’s, dans surprises, (na)scholing, inspiratie, informatie, danserpreneurschap en …