BHV herhaling 18 januari 2020

Op zaterdag 18 januari 2020 vindt er een BHV-herhalingscursus plaats die speciaal gericht is op ballet- en dansdocenten. De cursus wordt gegeven door Realert bij balletschool Paulette Willemse, Ruitstraat 23-25 te Zaltbommel van Paulette Willemse. We beginnen om 09.00 uur en de cursus eindigt om 13.00 uur met aansluitend een uitgebreide netwerklunch van 13.00 tot ca. 14.30 uur. Aanmelden: Reserveer hier jouw plaats via de webshop. De deelnemersbijdrage voor leden is € 99,- (inclusief ledenkorting, btw en lunch). Voor niet-leden Dansbelang: € 135,- per persoon (inclusief btw en lunch). Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De cursus is alleen te volgen wanneer de basis Cursus BHV is behaald.

Zomerdansimpuls 2019 geslaagd!

Zomerdansimpuls Dansbelang 2019

De Zomer Dans Impuls, de intrain dagen voor menig dansdocent, van Dansbelang.   Ook dit jaar waren de meeste modules goed gevuld en een aantal stijf uitverkocht. Daarbij bleken veruit de meeste docenten dik tevreden en enthousiast over de gevolgde cursussen. Opmerkelijk van dit jaar was naast de vaste vrienden van dansbelang, ook een toename van jongere dansdocenten. Desondanks was de vraag met name naar het vertrouwde ‘repetoire’ klassiek en modern werden werkelijk dik bezocht terwijl urban, street en nieuwe stijlen een stuk minder mensen trok, wel weer super veel energie, ‘flow’ en inspiratie leverden. Dat was ook nu weer de kracht van deze zomerdans impuls; je kreeg vaak materiaal mee dat je de volgende dag en het komend jaar in je lessen kunt gebruiken. Persoonlijk genoot ik van de aanwezigheid van ‘Jenny’ de pianiste die enkele lessen begeleidde en dat al heel lang doet, waardoor zij vele iconen van de dans (uit Amsterdam) persoonlijk kent en over hen vele mooie verhalen kan vertellen. Voor volgend jaar willen we de mogelijkheid bieden om 1) extra vroeg te boeken (februari) 2) persoonlijker af te stemmen; dus heb je bepaalde wensen, stuur ze naar dansbelang: info@dansbelang.nl , tav Daphne Brok en/of Vincent Harry 3) elkaar ontmoeten tijdens de lunch Ik zie uit naar jullie wensen en ideeën,   Dank allen voor jullie betrokken inzet en tot volgend jaar!   Vincent Harry

1daagse dansimpuls

Winter Dansimpuls 2018 in Den Haag

Ook dit seizoen organiseren Holland Dance Festival en Dansbelang weer viermaal de 1daagse dansimpuls. Deze dagen bieden verdieping over 1 specifiek thema. Elke keer zijn ze weer op een andere locatie in het land. Waar mogelijk bij collega dansdocenten “in huis”. De dag is inclusief lunch en bedraagt €79,- en voor leden van Dansbelang € 63,50 Overzicht dit seizoen: Ballet and pointwork door Jane Lord op 27 oktober 2019 – Helaas is deze cursus volgeboekt – Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar yolanda@holland-dance.com Jazz and more door Ellis Dobber op 5 januari 2020 Exploring space and bodyweight (EN) door Peggy Baker Dance Projects op 9 februari 2020 Injury prevention in dance door Laszlo Gèleng op 10 mei 2020 Voor meer informatie en aanmelden kijk hier.

Inschrijving Zomer Dansimpuls 2019 gestart!

zomer dansimpuls 2019 in Amsterdam

Het programma voor de Zomer Dansimpuls 2019 is bekend! Schrijf je in voor dé zomercursus voor dansdocenten die van 22 t/m 24 augustus plaatsvindt in de Chassé Dance Studios in Amsterdam.

1daagse dansimpuls “Dans in het PO”

De Dansimpuls op 19 mei wordt verzorgd door Sophie van Heesewijk en staat in het teken van dans in het (basis)onderwijs. Het belooft een interactieve dag te worden waar onder andere de thema’s didactiek en werkvormen, inhoudelijke inspiratie en ontwikkeling van (thematisch) lesmateriaal worden behandeld. Natuurlijk komen ook de elementen die het werken in dit werkveld zo specifiek maken aan bod. Het doel van deze dag is om de deelnemer met nieuwe en concrete lesideeën naar huis te laten gaan die een dag later in de praktijk zouden kunnen worden gebracht. Een dag die interessant is voor zowel ervaren als startende dansdocenten die werkzaam zijn of in de toekomst willen werken in het basisonderwijs. Dagplanning10:30-11:00 Inloop11:00-12:30 Blok 112:30-13:30 Lunch13:30-14:45 Blok 214:45-15:00 Pauze15:00-16:30 Blok 3 Kosten: € 85,- Lunch is inbegrepen Locatie: Dansschool Dream Dance, Rosmalen (Den Bosch)

BHV herhaling 5 oktober 2019

bhv cursus

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt er een BHV-herhalingscursus plaats die speciaal gericht is op ballet- en dansdocenten. De cursus wordt gegeven door Realert bij dansstudio Natya, Leyweg 934 te Den Haag van Andy Metselaar Gude. We beginnen om 09.00 uur en de cursus eindigt om 13.00 uur met aansluitend een uitgebreide netwerklunch van 13.00 tot ca. 14.30 uur. Aanmelden: Reserveer hier jouw plaats via de webshop. De deelnemersbijdrage voor leden is € 85,- (inclusief btw en lunch). Voor niet-leden Dansbelang: € 120,- per persoon (inclusief btw en lunch). Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De cursus is alleen te volgen wanneer de basis Cursus BHV is behaald.

1daagse dansimpuls “Partnerwerk”

Winter Dansimpuls 2018 in Den Haag

De Dansimpuls op 24 februari wordt verzorgd door Min Hee Bervoets en Michel Froget en staat in het teken van partnerwerk. Tijdens deze dag gaat het over partnerwerk in de breedste zin van het woord, waarbij er nadrukkelijk oog is voor de verschillende werkvormen, technieken en het werken met verschillende doelgroepen. Min Hee en Michel nemen je deze dag mee de vloer op en leren je methodische en didactische elementen waar je met partnerwerk mee aan de slag kunt in jouw eigen praktijk. In het ochtendprogramma ligt de focus op partnerwerk met kinderen, in de middag staan de doelgroepen van 13 jaar en ouder centraal. De dag wordt afgesloten met opdrachten waarin je de input van deze dag kunt verwerken. Dagplanning10:30-11:00 Inloop11:00-12:30 Partnerwerk met kinderen tot 12 jaar12:30-13:30 Lunch13:30-14:45 Partnerwerk voor jongeren en volwassenen14:45-15:00 Pauze15:00-16:30 Aan de slag met de input van de dag Kosten: € 85,- Lunch is inbegrepen Locatie: Dance studio Natya, Den Haag

1daagse dansimpuls “Modern floorwork, flying low based” door Lotte Dekkers

De Dansimpuls op 6 januari 2019 wordt verzorgd door Lotte Dekkers en staat in het teken van modern floorwork. Tijdens de sessies laat Lotte je kennismaken met de basisprincipes van de flying low techniek en de context waarbinnen de techniek zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Aan de hand van verschillende opdrachten en werkvormen ervaar je een combinatie van praktische floorwork-lessen en deelt Lotte ook haar ervaring met de filosofie van David Zambrano bij wie zij ruim 5,5 jaar heeft getraind. Tot slot leer je de filosofie toe te passen in de floorworklessen binnen jouw eigen fysiek. Een verdiepende aanpak om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de dag mee af te sluiten. Physical basics  Gedurende de ochtendsessie maak je kennis met de basisprincipes van de flying low techniek. Er wordt aandacht besteed aan de relatie met de vloer en hoe dat zich verhoudt tot de lichaamsconnecties. Naast dat deze insteek beroep doet op het cognitieve en motorische leervermogen, benadert Lotte Dekkers deze sessie vanuit het affectieve en sociale aspect. Hierdoor wordt de basis vanuit verschillende invalshoeken belicht, zodat het voor iedereen mogelijkheid is een ingang te vinden naar floorwork. De floorwork lessen van Lotte worden o.a. gekenmerkt door algeheel bewustzijn en een hoog energiegehalte, afgewisseld met gedetailleerde uitleg en samenwerking. Physical philosophy  Tijdens deze sessie deelt Lotte de context waarbinnen flying low zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Na 5,5 jaar te hebben getraind met David Zambrano en ondergedompeld te zijn in zijn (levens)filosofie, kreeg Lotte steeds meer de behoefte …