Yvonne Charlton

vignet-ingeschr-kwal-reg-dansdoce  

Volledig geaccrediteerd (vier sterren)
periode 2014 t/m 2020

Yvonne studeerde in 1973 als allround dansdocente af aan de Nel Roos Balletacademie (huidige Nationale Balletacademie) te Amsterdam. Ook behaalde zij diverse kwalificaties/grades van de R.A.D. opleiding (Royal Ballet Academie – Londen).
Haar grootste passie is de klassieke dans. Daarnaast heeft zij zich toegelegd en gekwalificeerd op de Pilatesmethode gezien vanuit de klassieke ballettechniek.
Na haar opleiding heeft zij eerst lesgegeven in klassiek en jazz bij dansschool Coby de Munck in Utrecht en de muziekschool in Maarn.
Vanaf 1989 is zij hoofd docente klassieke dans / spitzentraining / pilates bij het Instituut voor Dans en Beweging Jos Dolstra te IJsselstein.
Verzorgt / choreografeert om de 2 jaar tijdens de grote eindvoorstelling van de school het klassieke blok, alsmede jaarlijks de choreografie voor “Vrouwtje Klein Sprokkelhorst”, een cultureel evenement welke plaatsvindt in de maand december.
Heeft tussen 2012 en 2016 namens de NBDK / Dansbelang actief deel genomen bij de AOB voor de registratie / accreditatie voor dansdocenten in het PO – VO en MBO.
Yvonne Charlton
Italielaan 92
3402 AD IJsselstein
Nederland
Telefoon: 06-50634941
E-mail: yvonne.roeterdink00@gmail.com